Uuups!

Ženy v nesnázích

Je nám líto, ale požadovaná stránka nebyla nalezena.

Můžete zkusit také

Článek
Lidové tradice, zvyky a pranostiky na říjen: Jak tento měsíc prožívali naši předkové?
Lidové tradice, zvyky a pranostiky na říjen: Jak tento měsíc prožívali naši předkové? Naši předkové dodržovali tradice a zvyky v průběhu celého roku a ani měsíc říjen nebyl výjimkou. Čím byl pro ně tento měsíc výjimečný a jakým způsobem jej prožívali? Říjen pro ně znamenal předěl mezi venkovními pracemi a dobou klidu, kdy se začali uchylovat do svých příbytků a čekat na jaro.
Článek
Popeleční středa a její tradice: Končí masopust a začíná 40denní půst před Velikonocemi
Popeleční středa a její tradice: Končí masopust a začíná 40denní půst před Velikonocemi Popeleční středa je významná hlavně pro věřící. V tento den končí podle katolické tradice období masopustu a nastává čtyřicetidenní postní doba před Velikonocemi. Jaké tradice se k Popeleční středě konkrétně vážou? Některé z nich jistě znáte, jiné pro vás budou novinkou.
Článek
Kdy odstrojit vánoční stromeček: Podle tradice 6. ledna na Tři krále, někdo čeká až do Hromnic
Kdy odstrojit vánoční stromeček: Podle tradice 6. ledna na Tři krále, někdo čeká až do Hromnic Spousta lidí si stále láme hlavu nad tím, do kdy si mají doma nechat vánoční stromeček. Tradice říká, že nejlepší dobou pro odstrojení stromku je 6. leden, kdy slaví svátek Tři králové. Svátkem Tří králů totiž končí vánoční období, se kterým ve většině českých domácnostech mizí nejen vánoční stromeček, ale i veškerá vánoční výzdoba.
Článek
Zvyky a tradice během adventu: Znáte je všechny?
Zvyky a tradice během adventu: Znáte je všechny? První adventní neděli zapálíme první svíčku na adventním věnci. Tímto dnem začíná doba adventu, která je spojena se spoustou tradic a zvyklostí. Víte, které z nich dodržovat?
Článek
Spodní prádlo a plavky Triola mají více jak 100letou tradici. Úžasné kousky za skvělé ceny nakoupíte v jejích prodejnách i na e-shopu
Spodní prádlo a plavky Triola mají více jak 100letou tradici. Úžasné kousky za skvělé ceny nakoupíte v jejích prodejnách i na e-shopu Česká společnost Triola je specialistou na spodní prádlo a plavky pro ženy plných tvarů. V tuzemsku rozhodně nepatří mezi žádné nováčky. Její tradice spadá až do prvorepublikových dob.
Článek
Patricie Pagáčová, která patří k vánočním dětem, oslavila 34. narozeniny. Zraje jako víno, shodují se fanoušci
Patricie Pagáčová, která patří k vánočním dětem, oslavila 34. narozeniny. Zraje jako víno, shodují se fanoušci Herečka Patricie Pagáčová neslaví v prosinci pouze Vánoce, ale také narozeniny. Na Instagramu nově své fanoušky potěšila fotografií z oslav svých 34. narozenin. Na fotce má úsměv od ucha k uchu a celá jenom září. Její příznivci se navíc shodují, že s přibývajícím věkem zraje jako víno.
Článek
Věštění na Štědrý den: Svou budoucnost poznáte z polínek, jablečné slupky i vykvetlé barborky
Věštění na Štědrý den: Svou budoucnost poznáte z polínek, jablečné slupky i vykvetlé barborky Štědrý den je magickou dobou, která se v minulosti pojila s věštěním budoucnosti. Naši předkové se během celého 24. prosince oddávali úkonům, v nichž se odrážely staré pohanské obyčeje. Věštění na Štědrý den jim umožnilo nahlédnout pod pokličku toho, co je v budoucnu čeká. Předpovědět budoucnost si zkuste podle vánočního věštění i vy.
Článek
4 zajímavosti o jmelí: Na Vánoce jej doma zavěste, musí být ale darované
4 zajímavosti o jmelí: Na Vánoce jej doma zavěste, musí být ale darované Bez větvičky jmelí si snad nikdo z nás nedokáže představit vánoční svátky. Tato zelená rostlina s bílými bobulkami je výjimečná a mnozí z nás jí přisuzují magickou moc. Přinášíme 4 zajímavosti o jmelí, které se vyplatí znát.
Článek
Postní jídla našich předků: Je libo pučálka, pražmo nebo kočičí tanec?
Postní jídla našich předků: Je libo pučálka, pražmo nebo kočičí tanec? Po oslavách Masopustu odstartovala Popeleční středou doba půstu, která potrvá celých 40 dnů a která dle křesťanské tradice skončí s příchodem Velikonoc. Naši předci si v tomto období vařili velmi skromná postní jídla, z nichž některá upadla do zapomnění. Stojí za to si je připomenout, mohou vám posloužit jako inspirace k celkové jarní očistě těla.
Článek
Co dělat a nedělat na Popeleční středu: Neperte prádlo a dejte si kořalku
Co dělat a nedělat na Popeleční středu: Neperte prádlo a dejte si kořalku Popeleční středou, která v roce 2022 spadá na 2. března, končí masopust a nastává 40denní postní doba, po které přijdou Velikonoce. V tento významný den naši předkové dodržovali spoustu tradic a zvyků. Víte tedy, co dělat a nedělat na Popeleční středu?
Článek
Trhání barborek 4. prosince: Co dělat, aby vám do Vánoc vykvetly?
Trhání barborek 4. prosince: Co dělat, aby vám do Vánoc vykvetly? Se svátkem svaté Barbory, který připadá na 4. prosince, se váže starý lidový zvyk. Jde o trhání barborek neboli větviček třešní či višní. Jistě souhlasíte, že rozkvetlá barborka nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole. Co ale udělat pro to, aby do Vánoc skutečně vykvetla?
Článek
Nejoblíbenější české vánoční tradice a zvyky: Nezůstávejte jen u adventního věnce či jmelí
Nejoblíbenější české vánoční tradice a zvyky: Nezůstávejte jen u adventního věnce či jmelí Adventní období i samotné Vánoce jsou magickým časem, který rádi trávíme se svými blízkými. V tomto období rádi po vzoru našich předků dodržujeme také některé zvyky a tradice, pomocí nichž zjišťujeme svou budoucnost, anebo přivoláváme novou lásku. Které vánoční zvyky patří v Česku k těm nejoblíbenějším?
Článek
Jak poznat zkažené vejce natvrdo? Řiďte se několika pravidly
Jak poznat zkažené vejce natvrdo? Řiďte se několika pravidly Máte doma vykoledovaná vejce vařená natvrdo a teď přemýšlíte, co s nimi a zda se dají ještě jíst? Nejste v tom rozhodně sami. Toto dilema řeší každém rokem po Velikonocích snad každý. Jak tedy poznat zkažené vejce natvrdo a za jakých podmínek si na své velikonoční výslužce ještě pochutnáte?
Článek
Holit či naopak neholit? Po čem muži touží?
Holit či naopak neholit? Po čem muži touží? Holení nohou a podpaždí považujeme za nejen hygienickou normu, v podpaždí nás také konečně již dohánějí muži. Jak je to ale s holením intimních partií? Módní vlna, výstřelek nebo nutnost?
Článek
Tučný čtvrtek patří k vrcholům masopustu. Dle tradice si v tento den dejte vepřo knedlo zelo
Tučný čtvrtek patří k vrcholům masopustu. Dle tradice si v tento den dejte vepřo knedlo zelo Tučný čtvrtek se dle tradice řadí k poslednímu dnu v období masopustu, kdy se konají zabijačky a hostiny. Masopust však Tučným čtvrtkem ještě nekončí. Vrchol tohoto období nastává až v následujících dnech. Které zvyky a tradice jsou spojené s Tučným čtvrtkem? Spoustu z nich už lidé dávno zapomněli, ovšem stojí za to si je zopakovat.
Článek
Tradice Dušiček: Památka zesnulých 2. listopadu zahrnuje spoustu zapomenutých zvyků a pověr
Tradice Dušiček: Památka zesnulých 2. listopadu zahrnuje spoustu zapomenutých zvyků a pověr Památku zesnulých neboli Dušičky si každoročně připomínáme 2. listopadový den. Za svými blízkými, kteří už nežijí, chodíme na hřbitov zapálit svíčku, nebo na ně alespoň vzpomínáme doma. Jaký je ale původ Dušiček a jakým způsobem tento den uctívali naši předkové?