Uuups!

Ženy v nesnázích

Je nám líto, ale požadovaná stránka nebyla nalezena.

Můžete zkusit také

Článek
(Ne)plodnost v průběhu dějin: od pravěkých venuší k supermoderním klinikám
(Ne)plodnost v průběhu dějin: od pravěkých venuší k supermoderním klinikám Plodnost byla stěžejním společenským tématem v průběhu celé historie lidstva. My naštěstí žijeme v době, kdy se medicína vyvíjí obrovským tempem a dítě dnes může počít jako zázrakem i spousta žen, která by se v minulosti musela naděje na miminko vzdát. Jak se ale s léčbou neplodnosti vypořádávali naši předci, kteří takové možnosti neměli?
Článek
Dvě čárky, pak rychlé zklamání. Biochemické těhotenství nemusí nic znamenat, někdy je však varovným signálem
Dvě čárky, pak rychlé zklamání. Biochemické těhotenství nemusí nic znamenat, někdy je však varovným signálem K takzvanému biochemickému těhotenství dojde, pokud se oplodněnému vajíčku nepodaří uhnízdit v děloze a následně jej tělo vyloučí. Ačkoliv se o něm příliš nemluví, během svého reprodukčního života jej prodělá až padesát procent žen. Velmi často přitom skončí, aniž by o jeho vzniku vůbec věděly.
Článek
Ženy s velkým zadkem jsou zdravější a inteligentnější, tvrdí britští vědci
Ženy s velkým zadkem jsou zdravější a inteligentnější, tvrdí britští vědci Velké pozadí ženám přináší spoustu benefitů. Nejen, že jsou v očích mužů atraktivnější. Vědci z britské Oxford University nyní přišli se zjištěním, které majitelky větších zadečků opět potěší. K čemu tito výzkumníci došli? Ženy s větší pozadím jsou ve srovnání se svými méně obdařenými vrstevnicemi zdravější a také chytřejší.
Článek
Příznaky infarktu, které se objevují zejména u žen
Příznaky infarktu, které se objevují zejména u žen Když nás ženy postihne infarkt, průběh bohužel není stejný jako u mužů. U obou pohlaví se symptomy klasického infarktu značně liší a mnohdy spousta žen ani netuší, že třeba právě infarkt prodělaly.
Článek
Koronavirus zabíjí častěji muže: Proč tomu tak je?
Koronavirus zabíjí častěji muže: Proč tomu tak je? I když jsou ženy všeobecně po staletí považovány za slabší a zranitelnější než muži, v případě koronaviru je více obětí z řad mužů. Jak je to možné?
Článek
Dcery dostanou do vínku krásu, synové potíže se srdcem. Pět znaků, které dědíme po tatínkovi
Dcery dostanou do vínku krásu, synové potíže se srdcem. Pět znaků, které dědíme po tatínkovi Na ženy se odjakživa nahlíží jako na nositelky a dárkyně života. S rozvojem znalostí reprodukce se ale postupem času zjistilo, že na vzniku potomka se muž podílí, alespoň co se genů týče, do stejné míry jako žena. Lidská genetická výbava je totiž složená z celkem 46 chromozomů a z toho polovina pochází od otce. Které naše znaky pochází od tatínka?
Článek
Desatero hlavních příznaků rakoviny, které ženy velmi často přehlíží
Desatero hlavních příznaků rakoviny, které ženy velmi často přehlíží Ačkoliv je o nás ženách známo, že na své zdraví dbáme přeci jen o něco více než muži, i nám se může bohužel stát, že příznaky, které mohou být známkou rakoviny, začneme přehlížet a nepřipisovat jim žádnou váhu. Jenže to je obrovská chyba!
Článek
Cévní mozková příhoda: Zhoubná nemoc, která postihuje zejména ženy
Cévní mozková příhoda: Zhoubná nemoc, která postihuje zejména ženy Cévní mozková příhoda neboli mozková mrtvice je druhou nejčastější příčinou smrti v České republice a postihuje zejména ženy. Bohužel netýká se to jen starší žen, ale čím dál častěji se objevuje i u mnohem mladších.
Článek
Tyto věci dělá během menstruace skoro každý žena: Upřednostňuje pohodlí a hrátky s partnerem odsouvá na druhou kolej
Tyto věci dělá během menstruace skoro každý žena: Upřednostňuje pohodlí a hrátky s partnerem odsouvá na druhou kolej Když máme menstruaci, bývá to pro nás doslova utrpení. Ačkoli své dny nesnášíme, mají něco do sebe. Jsou totiž symbolem ženství. Během menstruace však zažíváme bolesti, jsme podrážděné a nálady se nám střídají jako na houpačce. Se svým stavem se ale snažíme vypořádat. A to těmito věcmi, které během menstruace dělá snad každá žena.
Článek
10 věcí, které chce o menstruaci vědět každá holka
10 věcí, které chce o menstruaci vědět každá holka Ačkoliv je menstruace zcela přirozenou součástí života každé ženy, řada dívek příchod svých prvních měsíčků vyhlíží s obavami. Jak moc budu krvácet? Bývají vždy měsíčky spojené s nepříjemnými křečemi? Kdy mě vlastně čekají? Tyto a další časté otázky dospívajících děvčat zodpoví článek.
Článek
Jak v dřívějších letech ženy zjišťovaly, že jsou v jiném stavu?
Jak v dřívějších letech ženy zjišťovaly, že jsou v jiném stavu? Sdílet radostnou novinu o těhotenství s vašimi blízkými je opravdu snadné. Ovšem zjistit to, že jste skutečně těhotná, tak snadné vždy nebylo. V dnešním světě určit, zda je žena v očekávání, ji stojí akorát jeden výlet do lékárny a pár stovek, jenže jak tomu bylo dříve?
Článek
4 běžné návyky, které ničí mozek: Workoholismus, samota, obrazovky a shon
4 běžné návyky, které ničí mozek: Workoholismus, samota, obrazovky a shon Mozek je jedním z nejdůležitějších orgánů našeho těla, a právě proto potřebuje důkladnou péči. Málokdo z nás si to uvědomuje, a tak na místo péče často nevědomky ničíme zdraví mozku každodenními návyky, které mu vůbec neprospívají. Na co si dát konkrétně pozor?
Článek
Menopauza - slovo, které děsí všechny ženy. Jaké jsou její příznaky a jak je zmírnit?
Menopauza - slovo, které děsí všechny ženy. Jaké jsou její příznaky a jak je zmírnit? Menopauza neboli přechod či klimakterium je zcela přirozený a ne vždy příjemný stav všech žen ve věku kolem padesátky. V tomto období ustává menstruační cyklus, tělo produkuje méně hormonů progesteronu a estrogenu, což má za následek, že žena již nemůže otěhotnět. U každé ženy se ale tento stav projevuje zcela individuálně.
Článek
Co oči prozradí o vašem zdraví? Nepodceňujte jejich "řeč"
Co oči prozradí o vašem zdraví? Nepodceňujte jejich "řeč" Ačkoliv nikdo neví, odkud se staré rčení, že oči jsou oknem do duše, vzalo, skrývá se v něm tolik pravdy, až je to děsivé. Oči dokážou o nás i našem zdraví vypovědět opravdu hodně, stačí si jen všímat nepatrných příznaků. Které příznaky to jsou a co nám jimi chce tělo říct?
Článek
Ženy ve věku 35 až 40 let pozor: Nedostatek vitamínu B12 vám může způsobit řadu obtíží
Ženy ve věku 35 až 40 let pozor: Nedostatek vitamínu B12 vám může způsobit řadu obtíží Na trhu je nepřeberné množství vitamínů a minerálů, které mají na naše zdraví podstatný vliv. Je úplně jedno, zda jej přijímáme v potravinách, nebo v tobolkách z lékárny. Zaměříme se na vitamín B12 a na to, co může způsobit jeho nedostatek - hlavně ženám.
Článek
Zlaté mléko z kurkumy: Tento tradiční ajurvédský nápoj vám vyléčí nachlazení a posílí imunitu
Zlaté mléko z kurkumy: Tento tradiční ajurvédský nápoj vám vyléčí nachlazení a posílí imunitu O pozitivních účincích kurkumy na lidské zdraví se toho napsalo už spoustu. Věděla jste ale, že můžete její účinky znásobit? A to, když ji smícháte s mlékem, máslem, medem a popřípadě skořicí a pepřem a vyrobíte si z ní zázračné zlaté mléko. Tento nápoj si získává stále větší oblibu i v západní kultuře. Jakým způsobem může prospět i vám?