Soutěžní recept: Křehké rebarborové řezy

Soutěžní recept: Křehké rebarborové řezy

Recept na skvělé rebarborocé řezy.

těsto:

200g hladké mouky

1 vejce

špetka soli

100g másla (hery...)

1 balíček vanilkového cukru

3 polévkové lžíce vody

asi  ½ kg rebarbory

poleva:

2 žloutky

250g zakysané smetany

60g cukru

1 balíček vanilkového cukru

2 lžíce solamylu

Postup:

Když použijeme suroviny ve dvou dávkách jsou z koláče vynikající řezy (můj případ). Na vál si navážíme hl. mouku, nastrouháme změklý tuk, rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli, přilijeme 3 lžíce vody a zpracujeme těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto na ní pomocí rukou rozprostřeme, kolem obvodu uděláme z těsta vyšší okraj. Posypeme nadrobno nakrájenou rebarborou – tu ještě raději osladíme krystalovým cukrem.

Ze surovin na polevu zpracujeme v misce hladkou směs, kterou nalijeme na připravenou rebarboru. Pečeme asi 40 minut při 170°C. Hotový koláč bohatě pocukrujeme.

počet kousků: 30

doba přípravy: 70 minut

náklady: 80,-Kč

Publikováno: 1. 6. 2013 00:00 Nahlásit obsah