Tipy a triky pro správné hospodyňky od písmen O a P

Tipy a triky pro správné hospodyňky od písmen O a P Zdroj: Shutterstock.com

Zkazily jste něco v kuchyni? Nebojte, téměř vše se dá napravit nebo alespoň částečně zachránit. Mrkněte na naše rady, třeba se vám budou hodit.

Přeslazený nálev

Přeslazený nálev neutralizujte špetkou kayenského pepře a citronovou šťávou.

Paprika

Papriku vždy pečte na mírném ohni, jinak při velkém žáru zhořkne.

Potěšení pro oči

Poháry budou vypadat lákavěji a líp, když jejich okraje ozdobíte. Ponořte je do výrazného ovocného sirupu, například malinového a pak do cukru. Uložte je na chvilku do chladničky - ozdobený okraj pak déle vydrží.

Zdroj: Shutterstock.com

Placky z chleba

Usušený starý chléb namočte do vody a nechejte změknout. Když je chléb měkký, vodu vylijte a přidejte suroviny, které používáte na bramborové placky. Po osmažení nikdo nepozná, že jsou z chleba a ne z brambor.

Pikantní věnečky k pivu

Z odpalovaného těsta můžete připravit i slané věnečky. Stačí těsto okořenit chilli kořením, kmínem a mletou paprikou. Místo sladkého krému vymíchejte máslo se sýrem, bylinkami, česnekem a naplňte věnečky. Hodí se jak k pivu, tak vínu a výborně chutnají.

Palačinky

Budou nadýchanější, když do těsta přidáte kypřící prášek, rum nebo sníh z bílku. Pokud pánev nahřejete a vytřete solí, nebudou se palačinky přichytávat. Aby mouka dobře nabobtnala, nechejte těsto alespoň 20 minut odpočinout.

Ocet

  • Pokud nechcete, aby se omáčka s mlékem nebo polévka při přidání octu srazila, převařte jej.
  • Chutnější a výraznější karamel získáte, když do cukru před pražením přidáte pár kapek octa.
  • Na salát používejte ohřátý ocet. Chuť salátu se zvýrazní a bude krásně vonět.

Ovocná rezerva

Čerstvé ovoce povařte s cukrem a nechejte vychladnout. Koláčovou formu vyložte alobalem, hmotu do ní rozetřete a dejte zmrazit. Po zmražení z formy vyklopte, zabalte a vložte zpět do mrazničky. Získáte tak hotovou náplň do koláčů.

Publikováno: 10. 2. 2017 12:33 Nahlásit obsah