Obsah na této stránce není vhodný pro osoby mladší 18 let

Pro přístup do této sekce musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Nejsem starší 18 let

Cheesecake s mascarpone a Nutellou

Cheesecake s mascarpone a Nutellou

Pokud milujete cheesecake stejně jako my, pak vás tenhle recept doslova nadchne. Dortík je nepečený a navíc je v něm speciální ingredience - Nutella. Sladká, lískooříšková chuť se krásně snoubí s osvěžujícím a kyselkavým mascarpone. No, co vám budeme povídat, vyzkoušejte sami.

Co budeme potřebovat na základ:

  • 120 g kakaa
  • 2 bal.sušenek BEBE
  • 70 g másla
  • 3 lžíce Nutelly

Co budeme potřebovat na bílý krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 5 lžic Nutelly
  • 2 lžíce želatiny v prášku
  • 3 lžíce moučkového cukru

 

Co budeme potřebovat na dozdobení:

  • 100 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce másla
  • Tip: malé pusinky z bílků

Postup:

Sušenky si rozdrtíme na prach, přidáme kakao, rozpuštěné máslo a nakonec i Nutellu. Spojíme a takto připravené těsto si navrstvíme do kulaté formy (průměr 22 cm), kterou jsme si vystlali papírem. Odložíme do ledničky.

Smetanu ke šlehání si vymícháme do pěny. V druhé misce mixérem vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem. Když máme mascarpone s moučkovým cukrem vymíchané, vařečkou přimícháme vyšlehanou smetanu.

Želatinu si připravíme podle návodu a přimícháme ji k mascarpone hmotě - rozdělíme si hmotu na polovinu. Jednu polovinu navrstvíme na sušenkový základ, pěkně uhladíme a odložíme odpočívat do lednice.

Do druhé poloviny si přidáme Nutellu a promícháme. Navrstvíme na mascarpone krém a odložíme do chladničky nejméně na tři hodiny.

Vršek dezertu polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali máslo. Případně dozdobíme bílkovými pusinkami. 

Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 1. 7. 2015 12:44 Nahlásit obsah
Loading...