PIECES OF MY WORLD: Domácí kokosové mléko

PIECES OF MY WORLD: Domácí kokosové mléko

Rostlinná mléka jsou v posledních letech velkým trendem. Já osobně nic proti kravskému mléku nemám, nejsem například vegan a ani nemám alergii na laktózu. Ale jelikož si často dělávám smoothie, tak mezi vodou, mlékem a kefírem uvítám ještě další změnu na zpestření chuti. Mně jakožto člověku, co tato mléka vyhledává jen za účelem zpestření, přijde líto utrácet za ně velké peníze a tak jsem hledala jiný způsob. Samozřejmě, že je tím nejlepším a zároveň nejlevnějším způsobem udělat si mléko doma.

Ingredience

 
2 hrnky strouhaného kokosu
4 hrnky teplé vody
 
Vždy volte poměr 1:2

 

Postup

 
1. Kokos spolu s teplou vodou dejte do stolního mixéru a nechte alespoň 4 minuty mixovat. Na stěnách se vám začně tvořit kokosová smetánka.
2. Teplou vodu volíme proto, aby se lépe začaly uvolňovat tuky. Mléko můžete ihned konzumovat. 
3. Déle jak dva dny jsem ho v lednici neuchovávala, takže vám nemohu říct, jak dlouho by vám vydrželo. Každopádně pokud mléko budete uchovávat lednici, nahoře se vám udělá vrstva ztuhlé smetany. Proto jsem mléko před použitím vytáhla, nechala povolit a promíchala jsem ho.
 
Vzniknou vám tedy dva produkty. Kokosové mléko, které můžete použít do smoothie, do dezertů či jim můžete zjemnit mrkvový krém. A jako druhý produkt vám zůstane kokosová mouka/drť. Tu můžete přidávat do smoohie, do buchty a nebo do domácího musli.
 
 
ZA TENTO RECEPT DĚKUJEME BLOGERCE DOMINICE Z BLOGU WWW.PIECESOFMYWORLD.CZ
 
 
Autor:
Publikováno: 4. 3. 2016 12:26 Nahlásit obsah
Témata: Recepty Rostlinné mléko Kokos