Kategorie Zdravý životní styl

Článek
První návštěva posilovny: Na co nezapomenout a co si vzít rozhodně s sebou?
První návštěva posilovny: Na co nezapomenout a co si vzít rozhodně s sebou? Začínáte se silovým cvičením? První návštěva posilovny přináší spoustu otázek na to, co si vzít s sebou a jak se předem správně připravit. V našem článku se vám na tyto otázky pokusíme blíže odpovědět.
Článek
Suchý zápal plic: Příznaky, podle kterých jej poznáte
Suchý zápal plic: Příznaky, podle kterých jej poznáte Evropou se šíří suchý zápal plic neboli studený zápal plic, jehož původcem je bakterie Mycoplasma pneumoniae. Toto onemocnění postihuje nejčastěji děti do věku 15 let. Jaké má suchý zápal plic příznaky?
Článek
Ideální teplota na spaní zajistí zdravý spánek: Jaká je její hodnota pro dospělé, děti a miminka?
Ideální teplota na spaní zajistí zdravý spánek: Jaká je její hodnota pro dospělé, děti a miminka? Topná sezona běží na plné obrátky. Jaká je tedy optimální teplota v bytě či v domě? Není tajemstvím, že ideální pokojová teplota v zimě se liší místnost od místnosti. Taková ložnice či dětský pokoj jsou v tomto ohledu ještě specifičtější. Ideální teplotu na spaní byste měli rozlišovat i podle toho, zda v místnosti spí dospělí, děti či miminka.
Článek
Jedlé jeřabiny sladkoplodé jsou podzimní delikatesou: Jak je poznáte a které recepty z jeřabin stojí za vyzkoušení?
Jedlé jeřabiny sladkoplodé jsou podzimní delikatesou: Jak je poznáte a které recepty z jeřabin stojí za vyzkoušení? Podzimní sklizeň jeřabin je v plném proudu. Plánujete, že si je zavaříte do zásoby? Receptů z jeřabin existuje spousta. Právě proto je dobré vědět, jak poznat jedlé jeřabiny a jaké pochoutky si z nich připravit.
Článek
Babí léto 2023 končí. Teplé počasí vystřídá o víkendu 14. a 15. října prudké ochlazení
Babí léto 2023 končí. Teplé počasí vystřídá o víkendu 14. a 15. října prudké ochlazení Teplé a slunečné počasí je bohužel na svém ústupu. Jak předpovídá Český hydrometeorologický ústav, babí léto 2023 končí o víkendu 14. a 15. října 2023, který do Česka přinese výrazné ochlazení. Jak tedy bude v následujících dnech?
Článek
Nejlepší místa v letadle: Nesedejte si k oknu, varuje influencerka
Nejlepší místa v letadle: Nesedejte si k oknu, varuje influencerka Plánujete dovolenou a řešíte, kde si vybrat sedadlo v letadle? Mezi nejlepší místa v letadle rozhodně nepatří sedadla v blízkosti toalet nebo poslední řady před nouzovým východem, kde si nemůžete sklopit opěrku. Jak upozornila známá tiktokerka Fiona, žádná velká výhra není sedět v letadle přímo u okna. Co vám v tomto případě může hrozit?
Článek
Klíšťová encefalitida z mléka? Ani toto riziko nepodceňujte, na Slovensku se 17 lidí nakazilo ze salašnických specialit
Klíšťová encefalitida z mléka? Ani toto riziko nepodceňujte, na Slovensku se 17 lidí nakazilo ze salašnických specialit K přenosu klíšťové encefalitidy může dojít nejen přisátím infikovaného klíštěte. V opravdu výjimečných případech se můžete nakazit konzumací tepelně neošetřeného mléka. Takový případ aktuálně řeší v nemocnici v Banské Bystrici na Slovensku, kde s klíšťovou encefalitidou po konzumaci nepasterizovaných mléčných výrobků hospitalizovali 17 osob.
Článek
Jak se chovat při bouřce? Ať už jste doma, v autě, ve městě či v přírodě, držte se několika pravidel
Jak se chovat při bouřce? Ať už jste doma, v autě, ve městě či v přírodě, držte se několika pravidel V Česku zažijeme každoročně 25 až 40 bouřkových dní. Blesky bohužel způsobují nejen požáry, ale také oběti na životech. Proto je důležité vědět, jak se chovat při bouřce doma, ve městě či ve volné přírodě. Na co si dát tedy pozor?
Článek
Kde rostou houby aktuálně 2023: Mapa prozradí, kam vyrazit
Kde rostou houby aktuálně 2023: Mapa prozradí, kam vyrazit Houbová sezona 2023 odstartovala v plné parádě. Lidé na sociálních sítích se již začátkem června pyšnili fotkami plných košíků s hřiby, křemenáči, kozáky či kováři. Chcete si i vy letos splnit svůj houbařský sen? V tom případě byste měli dopředu vědět, kde rostou houby aktuálně ve vašem okolí. Jak to zjistit?
(130) Načíst více