Kategorie Zdraví a krása

Článek
Jak poznat sršeň asijskou? Od sršně obecné se liší několika znaky
Jak poznat sršeň asijskou? Od sršně obecné se liší několika znaky Invazivní sršeň asijská byla poprvé zaznamenána v ČR. V pondělí 9. října 2023 hasiči zlikvidovali hnízdo tohoto hmyzu, které se nacházelo v koruně stromu v zahrádkářské kolonii v Plzni. Jak vědci upozorňují, na západě Čech hrozí invaze sršní asijských. Právě proto byste měli vědět, jak poznat sršeň asijskou a jak ji odlišit od sršně obecné.
Článek
Po otravě cuketou skončila žena ze Zlína na JIP. Nyní chce svůj příběh sdílet s ostatními
Po otravě cuketou skončila žena ze Zlína na JIP. Nyní chce svůj příběh sdílet s ostatními Cuketa patří k oblíbené zelenině, kterou si v létě a na podzim dopřáváme ve velkém. V opravdu výjimečných případech však může tato zelenina způsobit těžkou otravu a ohrozit nás na životě. Své o tom bohužel ví 54letá žena ze Zlína, která po otravě cuketou ze zahrádky skončila na JIP. Nyní na hrozbu otravy cuketou upozorňuje ostatní.
Článek
Trápí vás deprese nebo nespavost? Začněte spát pod těžko přikrývkou
Trápí vás deprese nebo nespavost? Začněte spát pod těžko přikrývkou Možná si z dětských let vybavíte, když jste u babičky spokojeně usínali pod těžkými duchnami? Nyní se ukazuje, že těžší přikrývky mají své opodstatnění a mimo spánku v teple mají pozitivní vliv na náš spánek a naši psychiku. Proč bychom tedy měli spát pod těžšími přikrývkami?
Článek
Milujete příliš horkou koupel? I když je to relax, ničíte si zdraví
Milujete příliš horkou koupel? I když je to relax, ničíte si zdraví Není nic lepšího, než se ponořit do vany s horkou vodou a alespoň na chvíli vypnout. Jestli si ale pravidelně lebedíte ve vodě, která má teplotu vyšší než 37 stupňů Celsia, navzdory příjemnému odpočinku sami sobě spíš ubližujete. Jaké zdravotní potíže vám tedy pobyt v horké vodě může způsobit?
Článek
Prodloužení a zhuštění řas přírodní cestou: Vsaďte na oleje a vitamín E
Prodloužení a zhuštění řas přírodní cestou: Vsaďte na oleje a vitamín E Která žena by si nepřála mít dlouhé a husté řasy? Pokud vám je příroda nenadělila, nezoufejte, namísto umělých řasou si můžete pomoci sama. Stačí sáhnout po těch správných přípravcích a dokážete si vypěstovat dlouhé a husté řasy jako mrkací panenka.
Článek
Ženy s velkým zadkem jsou zdravější a inteligentnější, tvrdí britští vědci
Ženy s velkým zadkem jsou zdravější a inteligentnější, tvrdí britští vědci Velké pozadí ženám přináší spoustu benefitů. Nejen, že jsou v očích mužů atraktivnější. Vědci z britské Oxford University nyní přišli se zjištěním, které majitelky větších zadečků opět potěší. K čemu tito výzkumníci došli? Ženy s větší pozadím jsou ve srovnání se svými méně obdařenými vrstevnicemi zdravější a také chytřejší.
Článek
Co s vámi udělá hodina spánku navíc? Zhubnete a budete mít lepší milostný život
Co s vámi udělá hodina spánku navíc? Zhubnete a budete mít lepší milostný život Když jdete večer dříve spát nebo si ráno můžete pospat, sami víte, že se pak cítíte mnohem lépe. Pokud si začnete pravidelně dopřávat jednu hodinu spánku navíc, udělá to s vaším tělem pořádné divy. Samozřejmě pouze v tom pozitivním smyslu. Co se tedy stane, když si místo standardních 7 hodin nově dopřejete osmihodinový vydatný spánek?
Článek
Nadešel ten správný čas pročistit organismus. Pusťte se do podzimního detoxu
Nadešel ten správný čas pročistit organismus. Pusťte se do podzimního detoxu Je tu podzim a nadešel čas pořádně pročistit váš organismus. Po horkém létě a teplých prvních podzimních dnech se musíme připravit na změnu počasí a stále se ochlazující vzduch a s tím spojené časté zdravotní potíže - jak dýchací, tak i známky únavy a oslabení.
Článek
Co vše o vašem zdraví dokáže vypovědět tělesný pach?
Co vše o vašem zdraví dokáže vypovědět tělesný pach? I přesto, že je pro někoho pot a tělesný odér ožehavé téma, je nutno dodat, že všichni z nás se potí, a proto není potřeba se těmto tématům vyhýbat. Na druhou stranu zápach našeho potu a celkově lidský pach o našem zdraví také mnoho vypovídá.
(786) Načíst více