Kategorie Cestování

Článek
Scuol – prázdné švýcarské svahy
Scuol – prázdné švýcarské svahy Švýcarský Scuol leží v kantonu Graubünden, a tak patří mezi nám nejbližší švýcarská lyžařská střediska. Scuol zůstává tak trochu ve stínu slavnějších sousedů jako je vedlejší Samnaun, St. Moritz nebo italské Livigno, z toho ovšem plyne jedna velká výhoda, a tou jsou prázdné svahy, takže ranní manšestrové koberce patří jen vám.
Článek
Alestch Arena – safari podél největšího alpského ledovce
Alestch Arena – safari podél největšího alpského ledovce Vidět největší ledovec Alp, který se jako mohutná ledovcová řeka vlní ve švýcarském kantonu Wallis, by mělo být na seznamu každého horala. Tahle podívaná je dosažitelná nejen po udržovaných zimních turistických trasách, ale také přímo z lyží, protože ledovce podélně lemuje lyžařské středisko Aletsch Arena se 100 km sjezdovek.
Článek
Žena si v londýnském baru omylem objednala koktejl za 53 tisíc korun. Manžel po oznámení částky prchl
Žena si v londýnském baru omylem objednala koktejl za 53 tisíc korun. Manžel po oznámení částky prchl Pořádnou nepříjemnost zažila v jednom londýnském baru influencerka Lynsey Bennettová z Belfastu. Objednala si alkoholický koktejl, o kterém si myslela, že stojí 18,90 liber. Jenže v rozjařené náladě nezaznamenala, že v této částce chybí desetinná čárka a že objednaný drink ve skutečnosti stojí 1890 liber, tedy v přepočtu 53 tisíc korun.
Článek
Zermatt – jiný svět pod Matterhornem
Zermatt – jiný svět pod Matterhornem Švýcarské středisko Zermatt je opředené tou nejhonosnější pověstí, a skutečnosti ji snad ještě předchází. Zimní pobyt tady vás sice vyjde možná dráž, než exotická dovolená u moře, nicméně tahle Švýcarská perla ležící u nohou majestátného Matterhornu by rozhodně neměla chybět na tzv. bucket listu žádného lyžaře.
Článek
Chorvatsko čelí invazi páchnoucích ploštic. Místní a turisté jsou kvůli tomu nešťastní
Chorvatsko čelí invazi páchnoucích ploštic. Místní a turisté jsou kvůli tomu nešťastní Konec letošní sezony se v Chorvatsku nese ve znamení páchnoucích ploštic, kněžic mlhovitých, které mimořádně obtěžují místní obyvatele i turisty. Tento hmyz vypouštějící nepříjemný odér momentálně zaplavil doslova celé Chorvatsko. Jelikož páchnoucí ploštice hledají místo k přezimování, snaží okny dostat do domů a bytů. A to je velký problém.
Článek
Restaurace naúčtovala za jeden talíř špaget s polovinou humra 12 tisíc korun. Americkým turistkám se na jihu Francie protočily panenky
Restaurace naúčtovala za jeden talíř špaget s polovinou humra 12 tisíc korun. Americkým turistkám se na jihu Francie protočily panenky Všichni víme, že oběd v turistické destinaci může přijít pěkně draho. Co ale zažily americké turisty na jihu Francie, předčí všechna vaše očekávání. Na pronajatou jachtu si objednaly jeden talíř špaget s humřím masem, za který daly neuvěřitelných 500 eur, tedy v přepočtu více než 12 tisíc korun.
Článek
Šokující video z Chorvatska ukazuje moře zaneřáděné výkaly. Ve fekáliích se koupali turisté
Šokující video z Chorvatska ukazuje moře zaneřáděné výkaly. Ve fekáliích se koupali turisté Zátoka Osibova na chorvatském ostrově Brač patří k oblíbeným místům turistů. Tento záliv však není nedotčený a moře není křišťálově čisté, jak se na první pohled zdá. Nedaleký hotel totiž vypouští do zátoky Osibova fekálie, ve kterých se následně lidé nevědomky koupou. Tuto skutečnost potvrzuje nedávno vzniklé video, které vás rozhodně šokuje.
Článek
Thajský pokrm Koi Pla je nejnebezpečnějším jídlem světa. Ročně zabije až 20 tisíc lidí
Thajský pokrm Koi Pla je nejnebezpečnějším jídlem světa. Ročně zabije až 20 tisíc lidí Thajská národní kuchyně je oblíbená po celém světě. Přesto existuje jedno konkrétní thajské jídlo, kterému bychom se měli vyhnout. Může mít totiž katastrofální následky na naše zdraví. Jedná se o pokrm Koi Pla, který dle odhadů ročně v Thajsku zabije až 20 tisíc lidí. Toto nebezpečné jídlo totiž způsobuje rakovinu jater.
Článek
Dovolená v Řecku nechutně překvapila: Barmani slévali nedopitý alkohol a prodávali jej dalším turistům
Dovolená v Řecku nechutně překvapila: Barmani slévali nedopitý alkohol a prodávali jej dalším turistům Turisté, kteří v uplynulých týdnech zavítali na řecký ostrov Korfu, jsou zpětně v šoku ze šetření místních úřadů. Ty totiž odhalily, že bary v tamním městě Kavos slévají nedopitý alkohol a následně jej prodávají dalším turistům. Co na tuto nechutnou praktiku říkáte?
(134) Načíst více