Kategorie Domácnost

Diy
Článek
Vzácná desetikoruna z roku 1995 má vysokou sběratelskou hodnotu. Podívejte se, zda ji nemáte v peněžence
Vzácná desetikoruna z roku 1995 má vysokou sběratelskou hodnotu. Podívejte se, zda ji nemáte v peněžence Na první pohled se vám může zdát, že jde o běžnou minci. Jenže chyba lávky. Podívejte se do své pokladničky a pravidelně si kontrolujte také svou peněženku. Možná budete patřit mezi šťastlivce a objevíte vzácnou desetikorunu z roku 1995, která má hodnotu několika deseti tisíc korun. Jak ji poznáte? Všímejte si unikátního nápisu.
Článek
Rumové pralinky končí. V Česku i na Slovensku
Rumové pralinky končí. V Česku i na Slovensku Rumové pralinky patřily ke stálicím českých obchodů. Nyní bohužel tato cukrovinka s rumovou příchutí, jejíž historie sahá až do roku 1965, z regálů navždy zmizí. Jak oznámila společnost Nestlé, která produkuje Rumové pralinky pod značkou Orion, výroba této kultovní cukrovinky má navždy červenou.
Článek
Rušička signálu zamykání automobilu je novou zlodějskou fintou. Jenom Praha hlásí desítky vykradených aut
Rušička signálu zamykání automobilu je novou zlodějskou fintou. Jenom Praha hlásí desítky vykradených aut Gangy cizinců, kteří na parkovištích u nákupních domů vykrádají auta, používají novou technickou fintu. Na pomoc si konkrétně berou rušičku signálu zamykání. Když ji použijí, můžete mít pocit, že jste dálkovým ovládáním zamkli své auto, ale opak je pravdou. Jenom v Praze policisté aktuálně řeší desítky případů vykradených aut právě tímto způsobem.
Článek
Jak vydlabat a vyřezat halloweenskou dýni, aby nezplesnivěla: Při výrobě této dekorace na Halloween dodržujte několik zásad
Jak vydlabat a vyřezat halloweenskou dýni, aby nezplesnivěla: Při výrobě této dekorace na Halloween dodržujte několik zásad I když není Halloween ryze českým svátkem, již si to v tento den, který připadá na 31. října, nedokážeme představit bez vyřezávané dýně. Pokud zrovna dlabete a vyřezáváte strašidelnou dýni na Halloween, zkuste se držet několika důležitých pravidel. Právě díky nim vám nádherná halloweenská dýně vydrží co nejdéle a příliš rychle nezplesniví.
Článek
Falešné dvacetikoruny zaplavily Česko. Jak tyto padělané mince poznat?
Falešné dvacetikoruny zaplavily Česko. Jak tyto padělané mince poznat? Při placení se můžete setkat nejen s padělanými bankovkami. Možná pro vás bude velkým překvapením, že se do oběhu dostávají i padělané mince. Česko aktuálně zaplavily falešné dvacetikoruny, které na první pohled od originálu téměř nerozeznáte. Jakých detailů byste si měli v případě padělané dvacetikoruny všímat?
Článek
Uklízecí tipy, které vám ušetří čas
Uklízecí tipy, které vám ušetří čas Asi žádnou z nás netěší trávit volný čas úklidem. Po práci se většinou těšíme, až si hodíme nohy nahoru a odpočineme se. Namísto toho se však musíme chopit prachovky a smetáku a pustit se do boje s nepořádkem. Máme pro vás tipy, které vám během úklidu práci urychlí.
Článek
Nová bankovka 5000 Kč se dostane do oběhu koncem října 2023. V čem se liší od předchozích vzorů?
Nová bankovka 5000 Kč se dostane do oběhu koncem října 2023. V čem se liší od předchozích vzorů? Česká národní banka vydá 25. října do oběhu novou pětitisícovou bankovku. Nová bankovka 5000 Kč s letopočtem 2023 doplní dva stávající vzory z let 1999 a 2009, které zůstanou nadále v platnosti. V čem se však ve srovnání s nimi bude pětitisícovka s letopočtem 2023 lišit?
Článek
Co dokáže trocha soli v aviváži? Neuvěříte, dokud to nezkusíte
Co dokáže trocha soli v aviváži? Neuvěříte, dokud to nezkusíte Pokud si myslíte, že přidáním soli a vody do aviváže něco pokazíte, jste na velkém omylu. Ba naopak, aviváž vylepšená tímto způsobem lépe zafixuje barvu prádla, a zároveň prodlouží jeho svěžest a dlouhotrvající vůni.
Článek
Podzimní rovnodennost 2023: Kdy letos nastane astronomický podzim?
Podzimní rovnodennost 2023: Kdy letos nastane astronomický podzim? Podzimní rovnodenností nastává astronomický podzim. Datum podzimní rovnodennosti se mění, a proto vždy nevychází na stejný den ani hodinu. Začátek astronomického podzimu může přitom nastat mezi 21. až 24. zářím. Na kdy tedy vychází datum podzimní rovnodennosti 2023 a s ním i začátek astronomického podzimu 2023?
(366) Načíst více