Kategorie Zdravý životní styl

Článek
Co pěstovat vedle rajčat? Dejte si pozor na plodiny, se kterými se rajčata špatně snáší
Co pěstovat vedle rajčat? Dejte si pozor na plodiny, se kterými se rajčata špatně snáší Správné rozmístění plodin na záhonech je zásadní věcí, která může příznivě ovlivnit celou vaši letošní úrodu. Vyplatí se vám proto znát, co pěstovat a nepěstovat vedle rajčat. Které další rostliny tedy můžete zasadit u rajčat a kterým se raději vyhnout, protože se s nimi rajčata nesnášejí?
Článek
Jak jsou otevřené obchody 1. května a 8. května 2023? Otevírací doba se na květnové státní svátky liší
Jak jsou otevřené obchody 1. května a 8. května 2023? Otevírací doba se na květnové státní svátky liší Státní svátky 1. 5. a 8. 5. v roce 2023 připadají na pondělí. Chtěli byste v tyto dny vyrazit nakupovat? V tom případě je dobré vědět, jak budou mít otevřené obchody. Otevírací doba se totiž na tyto dva květnové svátky liší. Jak tedy bude otevřeno 1. 5. a 8. 5. 2023?
Článek
Co dělat a nedělat na svatého Jiří, kdy vylézají hadi a štíři? Lidové tradice a pověry mají jasno
Co dělat a nedělat na svatého Jiří, kdy vylézají hadi a štíři? Lidové tradice a pověry mají jasno Každým rokem slaví 24. dubna svátek Jiří. Nejen, že na svatého Jiří vylézají hadi a štíři, k tomuto významnému dni se váže celá řada lidových tradic a pověr. Některé z nich možná znáte, jiné ale upadly v zapomnění, a tak si je stojí za to znovu připomenout.
Článek
Učitelka ostravské ZŠ pustila žákům 3. třídy horor Třída smrti. Některé děti skončily u psychologa, upozornil Líný učitel
Učitelka ostravské ZŠ pustila žákům 3. třídy horor Třída smrti. Některé děti skončily u psychologa, upozornil Líný učitel Pedagog Robert Čapek, který se snaží o reformu českého školství, tentokrát na svém webu a facebookových stránkách Líný učitel, popsal nepříjemný zážitek, který si z vyučování odnesli žáci 3. třídy jedné ostravské ZŠ. Vyučující totiž v hodině dětem pustila 7minutový horor Třída smrti, někteří žáci dokonce po zhlédnutí filmu skončili u psychologa.
Článek
Cukání v oku může mít duchovní význam: Co konkrétně znamená?
Cukání v oku může mít duchovní význam: Co konkrétně znamená? Když vám začne cukat v levém či pravém oku, nejčastěji si řeknete, že je to ze stresu nebo z nedostatku hořčíku. Cukání v oku má však v řadě světových kultur i náboženství opravdu speciální význam. Co tedy může znamenat?
Článek
Inspektoři varují před směsí oříšků ze známého supermarketu. Našli v ní zkažená jádra vlašských ořechů
Inspektoři varují před směsí oříšků ze známého supermarketu. Našli v ní zkažená jádra vlašských ořechů Státní zemědělská a potravinářská inspekce zveřejnila varování před směsí oříšků Alesto Selection - Mixed Nuts z Lidlu. Jak inspektoři během kontroly prodejny supermarketu v Brně na Žebětínské ulici zjistili, jádra vlašských ořechů ve směsi byla žluklá, i když tato potravina ještě neměla prošlé datum trvanlivosti.
Článek
Jak oloupat granátové jablko, aby nestříkala šťáva? Chce to znát ten správný grif
Jak oloupat granátové jablko, aby nestříkala šťáva? Chce to znát ten správný grif Granátové jablko patří k oblíbeným druhům exotického ovoce, na kterém si pochutnáváme zvlášť v zimním období. Velkým problémem však bývá jeho loupání, se kterým si spousta lidí neví rady. Přinášíme proto tip na chytrý postup, jak oloupat granátové jablko, aby červená šťáva nestříkala všude kolem.
Článek
Jak poznat hlívu v lese: Vyplatí se to vědět, neboť tato zimní houba je zázrakem na imunitu
Jak poznat hlívu v lese: Vyplatí se to vědět, neboť tato zimní houba je zázrakem na imunitu I v zimním období můžete vyrazit do lesa s košíkem a rozhodně neodejdete s prázdnou. Les je bohatý na zimní druhy hub, jimž kraluje hlíva ústřičná. Jak ale hlívu v lese spolehlivě poznat? Stačí se držet několika pravidel, díky kterým se při sběru této léčivé houby rozhodně nespletete.
Článek
Co se stane s vaším tělem, když ráno vypijete sklenku vody na prázdný žaludek?
Co se stane s vaším tělem, když ráno vypijete sklenku vody na prázdný žaludek? Ten, kdo se už někdy snažil zhubnout nebo se alespoň zdravě stravovat, ví, že pití čisté vody ihned po probuzení je pro naše tělo opravdu prospěšné. Jenže věděli jste proč? Co vlastně s naším tělem dokáže? Proto jsme si připravili seznam 7 výhod, které s sebou voda po ránu přináší.
(120) Načíst více