Hřejivý domácí staročeský svařák, který na vánočním stole nesmí chybět

Hřejivý domácí staročeský svařák, který na vánočním stole nesmí chybět Zdroj: Shutterstock.com

Zanedlouho nám začíná advent a s ním přicházejí i vánoční trhy, ke kterým neodmyslitelně patří dobrý svařák. Pokud si však tento hřejivý nápoj toužíte připravit sami doma, máme pro vás jednoduchý recept, který vám zabere jen pár minut.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

1 citrón
1 pomeranč
Koření do svařeného vína (skořice, badyán a hřebíček) 1 balení
Červené víno 1 l
Cukr 1 hrnek
Voda 1 dl

Postup přípravy

1.

Nejprve nechte v hrnci zkaramelizovat cukr a poté přidejte asi jeden decilitr vody.

2.

Následně přidejte koření a čerstvě nastrouhanou citrónovou a pomerančovou kůru.

3.

Vše chvíli povařte a přidejte červené víno.

4.

Svařák prohřejte, avšak pozor na to, aby vám nezačal vřít - vypařil by se všechen alkohol a to by bylo nemilé.

5.

Po ohřátí jej odstavte a můžete rovnou podávat.

Autor:
Publikováno: 27. 11. 2017 10:44 Nahlásit obsah