Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka Zdroj: archiv

Je vynikající, zdravá a velmi chutná. Už jste ji zkoušeli vařit doma? Není na tom nic těžkého!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Zeleninový vývar 1 l
Smetana na vaření 200 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Čerstvý chřest 1 balení
Zakysaná smetana 200 ml
Máslo 2 lžíce
Sůl, pepř dle chuti
Čerstvé bylinky dle chuti

Postup přípravy

1.

Chřest očistěte od povadlých lístků, omyjte a nakrájejte na kousky.

2.

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájený chřest, hladkou mouku a orestujte.

3.

Zalijete nejlépe zeleninovým vývarem, popř. vodou s kostkou bujónu. Vařte do měkka.

4.

Rozmixujte, přidejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.

5.

Na talířku polévku ozdobte zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Podávejte s krutony nebo pečivem.

Autor:
Publikováno: 31. 8. 2017 12:06 Nahlásit obsah