Spustili jsme nový e-shop
Podívat se
JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
E-shop
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
Uuups!
Ženy v nesnázích
Je nám líto, ale požadovaná stránka nebyla nalezena.
Můžete zkusit také
Článek
Domácí aviváž z levandule úžasně provoní prádlo. Vyzkoušejte levný, ekologický a účinný recept ze 2 ingrediencí
Přemýšlíte, co vyrobit z levandule? Tato bylinka má opravdu všestranné využití. Pochvalovat si budete i domácí aviváž z levandule, která nejen že krásně voní, ale také účinně změkčí prádlo. Jak tedy na její přípravu?
Článek
Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete
Přemýšlíte, co s úrodou jahod? Připravte si z těchto sladkých červených plodů něco dobrého. Že máte málo času? Potom vyzkoušejte rychlovky z jahod například v podobě hrnkového koláče, nepečeného dezertu nebo zmrzliny. Tyto recepty z jahod jsou rychlé, snadné a chutnají výtečně.
Článek
Tipy na recepty z melounových slupek. Z kůry melounu připravíte chutné chutney, také ji naložte na způsob kvašáků
Vodní melouny patří k létu. Kdo by nemiloval jejich červenou dužinu? Pokud následně vyhazujete melounové slupky se zelenkavou kůrou, která chutná a voní po okurce, je to velká škoda. Slupky z melounu totiž po odkrojení nejzelenější svrchní části můžete zužitkovat na spoustu skvělých receptů.
Článek
Léto je čas zeleninových salátů. Přinášíme tipy na zdravé recepty, které si můžete dopřát i k obědu
Dali byste si v létě něco zdravého a lehkého, na čem si navíc pochutnáte? Připravte si z čerstvé zeleniny několik variací zeleninových salátů, které by neměly chybět v žádném letním jídelníčku. Vyzkoušejte následující recepty na zeleninové saláty, které kromě čerstvé zeleniny obsahují i sýr, dýňová semínka, mátu nebo olivy.
Článek
3 tipy na jednoduché recepty do mikrovlnky: Vyzkoušejte rychlou bábovku, brownies nebo houskové knedlíky do hrnečku
Mikrovlnnou troubu má v současné době snad každý. Věděli jste ale, že si v ní můžete kromě ohřevu hotových pokrmů během chvíle připravit také chutné a rychlé recepty do hrnečku? K nejoblíbenějším receptům do mikrovlnky patří bábovka, brownies a houskový knedlík do hrnečku. Jak na ně?
Článek
Recepty z medvědího česneku: Pochutnáte si a zároveň podpoříte své zdraví
Medvědí česnek získal v posledních letech mezi lidmi na obrovské popularitě. Tato bylinka, která je nejen zdravá, ale zároveň velmi chutná, nesmí na jaře chybět na žádném českém talíři. Máte svá tajná místa, kam na medvědí česnek každoročně chodíte? Zkuste si z této jarní bylinky uvařit několik dobrot, které se vám doslova rozplynou na jazyku.
Článek
Pesto z bršlice je plné vitamínů a skvěle chutná. Vyzkoušejte recept
Bršlice kozí noha je opomíjenou jarní bylinkou. Zvlášť zahrádkáři ji považují za plevel. Ale nenechte se zmást! Takové mladé listy bršlice chutnají báječně a můžete si z nich připravit spoustu zdravých dobrot. A to například pesto z bršlice, na které vám přinášíme recept.
Článek
Popenec obecný: Jarní bylinka s kořenitou chutí, kterou v kuchyni využijete na sto způsobů
Popenec obecný patří k jarním bylinkám, které nachází využití nejen v lidovém léčitelství. Čerstvé a sušené lístky popence totiž perfektně využijete také ve studené a teplé kuchyni, kde s přehledem nahradí jakékoliv jiné aromatické koření. Je proto škoda považovat popenec obecný za plevel, protože má báječnou chuť.
Článek
Báječné pesto do těstovin i pod maso: Připravíte jej z bylinek i plevele
Pesto z medvědího česneku je jarním evergreenem. Tuto lahodnou směs, která má v kuchyni širokou škálu použití, si v průběhu celého roku připravíte i z dalších voňavých bylinek. Báječné pesto ale můžete vyrobit i z rostlin, které mnozí z nás považují za obyčejný plevel. Každopádně i v tomto případě se budou vaše chuťové buňky doslova rozplývat.
Článek
Libeček v kuchyni: Jako přírodní maggi do polévky nebo vynikající pesto
Libeček byl ještě donedávna zapomenutou bylinkou, v současnosti se opět dostává na výsluní. Tato rostlinka výrazné chuti, kterou s oblibou pěstovaly na zahrádkách ještě naše babičky, je skvělá hlavně do polévek. Připravte si z ní výborné pesto nebo tekuté polévkové dochucovadlo, které se chutí vyrovná klasickému maggi.
Článek
Šípky v medu: Recept, který dělaly už naše babičky
Sezona zralých šípků je tu. Znáte místo, kde tyto červené plody rostou uprostřed čisté přírody? V tom případě neváhejte a nasbírejte si je. Zpracovat šípky totiž můžete na spoustu způsobů. Ohromeni budete například chutí šípků v medu, která je nepopsatelná. Tento chutný a zdravý recept každý podzim dělaly už naše babičky. Jak na něj?
Článek
Libečková sůl jako výborné dochucovadlo bez éček. Vyrobíte si ji jednoduše
Libeček v kuchyni se používá jako aromatická bylinka k dochucování hlavních jídel i polévek. Jeho výrazná chuť se totiž vyrovná klasickému maggi, jenže je bez éček. Roste vám libeček na zahradě? Z této bylinky si můžete vyrobit libečkovou sůl, kterou lze coby dochucovadlo používat po celý rok. Jaký je recept?
Článek
Sedmikráskový sirup za studena: Vyzkoušejte osvědčený recept
Už jste vyzkoušeli sedmikráskový sirup za studena? S příchodem jara, kdy v trávě vykvétají bílé květy sedmikrásky chudobky, máte jedinečnou možnost. Sedmikráskový sirup za studena totiž nejen báječně chutná, lidové léčitelství jej také doporučuje jako přírodní prostředek při kašli a nachlazení. Přinášíme osvědčený recept.
Článek
Recept na kopřivový sirup za studena: Jaké má účinky a jak dlouho si na něm můžete pochutnávat?
Kopřiva dvoudomá je oblíbenou bylinkou, ze které si můžete připravit celou řadu receptů. A to nejen čaj, nádivku, špenát nebo polévku. Zaručeně si oblíbíte také kopřivový sirup za studena. Máme pro vás recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Recept
Řízky, jak je neznáte: Stačí jen den předem naložit do této marinády
Trojkombinace k řízkům neodmyslitelně patří, ale co takhle vyzkoušet jejich netradiční, ale přesto výbornou variantu s kořením a zakysanou smetanou? Nebudete litovat!
Článek
Bršlice kozí noha: Chutná jarní bylinka, která je mylně považována za plevel
Majitelé zahrad bršlici kozí nohu neboli kerhák, kerhátek či husí packu velmi důvěrně znají. Rostlina, která je v očích zahrádkářů nezničitelným plevelem, ovšem patří k těm nejchutnějším jarním bylinkám. Jaké části bršlice kozí nohy na jaře sbírat a jaké recepty si z nich můžete připravit?