Máte rádi tyčinku Maxi King? Tato domácí varianta uspokojí každého mlsouna

Máte rádi tyčinku Maxi King? Tato domácí varianta uspokojí každého mlsouna Zdroj: Shutterstock.com

Křupavá čokoládová poleva, lahodný smetanový krém a karamel uprostřed? To je jedinečný a nenahraditelný Maxi King. Připravte si této pochoutky tolik, kolik jen chcete a navíc jen z kvalitních surovin bez přidaných nežádoucích látek.

5 Hodnoceno:  1 x
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6
Energetická hodnota: 23 kcal / porce

Ingredience

Smetanový krém
Med 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 lžíce
Sušené mléko 1 lžíce
Prášková želatina 1 balení
Smetana ke šlehání 500 ml
Karamel
Krupicový cukr 200 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Voda 2 lžíce
Máslo 200 g
Sůl 1 špetka
Čokoládová poleva
Mléčná čokoláda 200 g
Hořká čokoláda 100 g
Máslo 50 g
Pár kapek oleje
Posýpka
Mleté lískové ořechy 4 lžíce
Mleté mandle 4 lžíce
Kukuřičné vločky 5 lžící

Postup přípravy

1.

Smetanový krém si připravíte tak, že vyšleháte cukr s medem a sušeným mlékem do tuhé šlehačky. Želatinu připravte dle návodu a přimíchejte ji ke šlehačce. Krém si následně rozdělte na dvě stejně velké části.

2.

Vezměte si dva velké plechy, které vystelte pečicím papírem. Poté na každý plech naneste krém a dejte je někam do chladné místnosti.

3.

Nyní se pustíte do přípravy karamelu. Na pánvi nechte rozpustit krupicový cukr a přidejte smetanu. Míchejte tak dlouho, dokud se ingredience nespojí. Poté přidejte máslo a vodu, přičemž se vám karamel zjemní. A na závěr přidejte špetku soli.

4.

V tuto chvíli vezmete jeden plech se smetanovým krémem a nanesete na něj karamel. Poté pomocí pečicího papíru překlopíte z druhého plechu smetanový krém jako další vrstvu. Následně nakrájejte z celého kusu menší kousky.

5.

Na přípravu čokoládové polevy potřebujete vodní lázeň, ve které necháte rozpustit obě dvě čokolády. Poté je odstavte z ohně, přidejte máslo a pár kapek oleje. Vše rychle vmíchejte a do polevy namočte jednotlivé kousky řezu.

6.

Každý řez na závěr posypejte směsí ořechů a kukuřičných lupínků, nechte ztuhnout a můžete podávat.

Autor:
Publikováno: 5. 3. 2018 11:07 Nahlásit obsah