Pampeliškový med

Pampeliškový med Zdroj: Shutterstock.com

Jako každé jaro za chvíli rozkvetou pampelišky a vy si pomocí této smetanky lékařské můžete harmonizovat metabolismus. I když je pampeliška plevel, její lístky obsahují vitamín C, skupinu vitamínů B a provitamin A. Dokonce i kořen obsahuje inulin vhodný pro diabetiky.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 20

Ingredience

Rozkvetlé květy pampelišky 400 ks
Citron 1 ks
Voda 1 l
Cukr 1 kg

Postup přípravy

1.

Ze 400 rozkvetlých květů pampelišky odstraňte hořké zelené části.

2.

Pampelišky 10 minut povařte v 1,5 litru vody s nakrájeným, chemicky neošetřeným citronem a nechejte do druhého dne louhovat.

3.

Pak pampelišky přeceďte, přidejte 1,5 kg cukru a povařte do zhoustnutí.

4.

Plňte do skleniček s uzávěrem.

Publikováno: 20. 3. 2017 13:54 Nahlásit obsah