Perníková roláda

Perníková roláda Zdroj: Hanka

Nechejte se inspirovat a upečte si perník ve tvaru rolády. Perník v tak neobvyklém provedení a jeho vynikající chuť vás nadchne.

Co budete potřebovat:

  • 60dkg hladké mouky
  • 25kdg moučkového cukru
  • 10dkg Hery
  • 4 vejce
  • 1 lžíce tlučeného hřebíčku
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 4 lžíce medu
  • nasekané ořechy, povidla
  • vejce na potírání

Postup:

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 12 hodin odležet v chladnu.
  2. Pak rozdělíme na 6 dílů, které vyválíme na tenké obdélníkové pláty.
  3. Potřeme je povidly a posypeme nasekanými ořechy.
  4. Pláty postupně zamotáme jako štrůdl a dáme po třech nohavicích na plech.
  5. Na plechu je ještě potřeme vajíčkem a pečeme v troubě na 180°C dorůžova.
  6. Po vychladnutí zabalíme do alobalu, aby roláda zůstala vláčná.
  7. Před podáváním krájíme na 0,5cm plátky.
Publikováno: 31. 5. 2017 11:55 Nahlásit obsah