Podkovy z lososa na sladké chilli omáčce

Podkovy z lososa na sladké chilli omáčce Zdroj: archiv

Lososa většinou připravujeme na přírodno, aby vynikla jeho chuť. Vyzkoušejte změnu, která určitě všechny překvapí i potěší.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Suroviny:
Pomeranč 1 ks
Podkovy z lososa 4 ks
Olivový olej 1 lžíce
Med 2 lžíce
Citron 1 ks
Sůl, pepř dle chuti
Sójová omáčka 1 lžíce
Sladká chilli omáčka 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Podkovy z lososa umyjete, osušíte, pokapete citronem, osolíte a opepříte.

2.

V misce si rozmícháte sladkou chilli omáčku, šťávu z pomeranče, med a sójovou omáčku.

3.

Plech vyložíte pečicím papírem, pokapete olivovým olejem, položíte na něj podkovy z lososa a přelijete je vzniklou směsí.

4.

Pečete v předehřáté troubě asi 15–20 minut.

5.

Podávejte s brambory nebo s pečenou zeleninou.

Publikováno: 13. 4. 2017 10:21 Nahlásit obsah