Prošívaná deka

Prošívaná deka

Výborný koláč zvaný prošívaná deka. Skvělý ke kávě nebo k víkendové snídani. Prostě pro chvíle pohody.

Ingredience:

3 vejce

1 hrnek krystalového cukru

½ hrnku vlažné vody

½ hrnku oleje

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

2 lžičky kakaa

2 tvarohy

8 lžic mletého cukru

1 vanilkový cukr

1 vanilkový pudink

1 vejce

Postup:

Korpus je klasický hrnkový koláč (v různých obměnách). Tvarohová mřížka je z tvarohu, mletého cukru, vejce a práškového pudinku. Vše smícháme, a vznikne nám řidší tvarohová hmota. Tou naplníme zdobící sáček nebo pytlíček, ustříhneme rožek a malujeme mřížku.

Rada:

- tvarohy s ingrediencemi jen zamíchejte, nešlehejte, tvaroh by pak více zvodnatěl

- pokud máte tvarohovou hmotu příliš řídkou, přidejte ještě jeden práškový pudink, nic tím nepokazíte

- kdo naopak použije tvarohy sušší, může přidat trošku mléka

Autor:
Publikováno: 21. 5. 2013 00:00 Nahlásit obsah