Recept na kávová zrna v čokoládě: Nepečené vánoční cukroví, na kterém si milovníci kávy rádi pochutnají po celý rok

Recept na kávová zrna v čokoládě: Nepečené vánoční cukroví, na kterém si milovníci kávy rádi pochutnají po celý rok Zdroj: Shutterstock

Chcete si letos připravit skutečně originální a chutné nepečené vánoční cukroví? Zvlášť pokud patříte k milovníkům kávy, tím pravým pro vás jsou kávová zrna v čokoládě, kterým rozhodně neodoláte. Vyzkoušejte následující recept na kávová zrna, která voní kávou a kakaem a která jsou polité čokoládou.

Suroviny na kávová zrna

Základ na nepečené těsto:

  • 125 gramů strouhaného kokosu
  • 170 gramů moučkového cukru
  • 250 gramů sušeného mléka
  • 3 bílky

Základ na náplň:

  • 85 gramů změklého másla
  • 1 polévková lžíce kakaa,
  • 1 čajová lžička mleté kávy
  • moučkový cukr dle chuti

Základ na čokoládovou polevu:

  • 100 gramů čokolády na vaření
  • 50 gramů tuku Omega

Zdroj: Shutterstock Příprava kávových zrn v čokoládě krok za krokem

1. Z výše uvedených surovin si připravte bílý základ na těsto, který nechte nejméně 1 hodinu odpočinout v lednici.

2. Kakao, kávu, máslo a moučkový cukr zpracujte na tmavou náplň.

3. Bílé těsto vytáhněte z lednice a z každého kousku udělejte malou placičku, do které dávejte obrácenou lžičkou kousek nádivky.

4. Těsto s nádivkou zabalte (pravý a levý okraj placičky přeložte do středu) a dokonale uhlaďte. Tupým nožem udělejte uprostřed tohoto základu na kávové zrno čárku. Použít můžete také silikonové tvořítko/formičku na nepečená kávová zrna.

5. Vytvarovaná kávová zrna vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout, nebo ještě lépe přes noc.

6. Ztuhnutá kávová zrna namáčejte v čokoládové polevě. Nepečená kávová zrna v čokoládě nechte opět ztuhnout a poté je po jednom vkládejte do papírových košíčků.

Zdroj: Vánoční cukroví a dezerty - recepty, rady, nápady a inspirace | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 7. 12. 2022 09:02 Nahlásit obsah