Recepty od maminky: krkovička s brusinkovou omáčkou

Recepty od maminky: krkovička s brusinkovou omáčkou Zdroj: Shutterstock.com

Chcete být za skvělou kuchařku, ale přitom se nepouštět do složitých omáček? Vyzkoušejte tento recept na vynikající a hlavně originální krkovičku. Není náročný ani drahý a s námi to hravě zvládnete na jedničku.

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 500g krkovičky
  • olej
  • barevný pepř celý, sůl, tymián

Na omáčku:

  • 150g másla
  • 250ml červeného vína
  • lžíce hladké mouky
  • 250g brusinek
  • cukr a skořice

Zdroj: Shutterstock.com

Postup:

  1. Maso naporcujeme na středně silné plátky, osolíme, pokapeme olejem a rozprostřeme na pekáč.
  2. Přidáme barevný pepř, tymián a podlijeme trochou vody.
  3. Pečeme na 180°C asi 30 minut, pak maso otočíme a pečeme dalších 30 minut.
  4. Mezitím si připravíme omáčku - máslo rozpustíme na pánvi a zaprášíme moukou, přilijeme červené víno a půl šálku vody.
  5. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme celou skořici, cukr a vaříme.
  6. Po 20 minutách vaření skořici vyjmeme, přidáme brusinky a omáčku necháme znovu přejít varem.

Krkovičku servírujeme s opečeným bramborem nebo chlebem, přelitou brusinkovou omáčkou.

Autor:
Publikováno: 2. 12. 2016 10:55 Nahlásit obsah