Recepty od maminky: Mořský vlk ve slané krustě

Recepty od maminky: Mořský vlk ve slané krustě Zdroj: Karla

Mořské ryby jsou vynikající, velmi zdravé a chutné jako tento mořský vlk. Vyzkoušejte jej v této úpravě a budete mile překvapeni jeho lahodnou chutí.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Suroviny:
Mořský vlk 500 g
Mořská hrubozrnná sůl 1 dkg
Citron 1 ks
Bílky 3 ks

Postup přípravy

1.

Mořského vlka umyjeme a osušíme.

2.

Rozehřejeme troubu na 220C.

3.

Ušleháme sníh z bílků a pak lžící vmícháme mořskou hrubozrnnou sůl.

4.

Plech pokryjeme pečícím papírem, na který ze třetiny připravené směsi uděláme lůžko pro mořského vlka.

5.

Dále vlka oplácáme zbylou slanou směsí z bílků. Dáme péct na 25 minut.

6.

Dále vlka oplácáme zbylou slanou směsí z bílků.

7.

Dáme péct na 25 minut.

8.

Po upečení slanou krustu opatrně sloupneme, ideálně i s kůží. Pokud kůže na rybě zůstane, opatrně ji stáhneme.

9.

Rybí kousky naservírujeme na talíř, lehce opepříme a polijeme kvalitním olivovým olejem.

Publikováno: 22. 2. 2017 10:13 Nahlásit obsah