Recepty od maminky: vánoční pečený losos

Recepty od maminky: vánoční pečený losos Zdroj: Shutterstock.com

Nechtějí vám děti jíst tradičního kapra a vám vlastně také zas tak nechutná? Tak proč trošku neupravit štědrovečerní tabuli a místo bahnem nasáklého obalovaného kapra nepřipravit vynikajícího pečeného lososa? Aspoň nebudete muset mít takové výčitky.

Co budete potřebovat:

  • 4 porce lososa i s kůží
  • 1 zakysanou smetanu
  • 2 lžíce másla + na vymazání zapékací misky
  • 2 lžíce kopru
  • kari, sůl, mletý pepř

Zdroj: Shutterstock.com

Postup:

  1. Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidáme trochu kari, pepř, sůl, zakysanou smetanu a kopr.
  2. Zapékací misku vymažeme máslem a položíme do ní (kůží dolů) osoleného a opepřeného lososa.
  3. Přelijeme ho připravenou směsí a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C asi 10-15 minut.
  4. Upečeného lososa podáváme s bramborami nebo salátem.
Publikováno: 14. 12. 2016 08:00 Nahlásit obsah