Rychlá šlehačková roláda bez mouky: Tento báječný recept chutná i s jahodami nebo mandarinkami

Rychlá šlehačková roláda bez mouky: Tento báječný recept chutná i s jahodami nebo mandarinkami Zdroj: Shutterstock

Dali byste si něco sladkého na zub? Bezkonkurenční je v tomto případě rychlá šlehačková roláda bez mouky, která se vám doslova rozplyne na jazyku. Na tento recept nedá v tuzemsku desítky let dopustit řada z nás. Pojďte si jej s námi připomenout.

Rychlá šlehačková roláda bez mouky - základní ingredience

  • 6 kusů vajec
  • 70 gramů moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • máslo na vytření a strouhaný kokos na vysypání plechu
  • náplň: 1 šlehačka a 1 ztužovač šlehačky

Zdroj: Shutterstock Příprava rychlé šlehačkové rolády krok za krokem

1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a do této směsi přidejte kakao.

2. Vaječné bílky vyšlehejte zvlášť do velmi tuhého sněhu. Následně je velmi opatrně vmíchejte do směsi žloutků, cukru a kakaa.

3. Vyložte plech pečicím papírem, který pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem. Na pečicí papír následně rovnoměrně vylijte kakaové těsto na roládu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 10 minut.

Co se dělat s roládou po upečení? Seznamte se s fíglem, jak odstranit pečicí papír

Poté, co rychlou roládu bez mouky vytáhnete z trouby, položte na ni čistou suchou utěrku a překlopte ji na druhý plech. Pod roládou se tedy bude nacházet právě utěrka a nahoře je pečicí papír.

Počkejte zhruba 10 minut, než roláda mírně vychladne a poté pečicí papír velmi opatrně sloupněte. Následně tento korpus na roládu srolujte přímo v utěrce a nechte zcela vychladnout.

Zdroj: Shutterstock Jak a čím plnit rychlou roládu bez mouky: Kromě šlehačky vsaďte na ovoce

Připravte si jedno balení šlehačky (tj. vysokoprocentní smetany ke šlehání), kterou spolu se ztužovačem šlehačky vyšlehejte do tuha. Následně rozviňte vychladnutý korpus kakaové rolády, potřete jej vyšlehanou šlehačkou a roládu sviňte. Hotovou rychlou šlehačkovou roládu bez mouky vložte do lednice nejméně na 2 hodiny. Poté si již na ní můžete pochutnávat.

Tato báječná šlehačková roláda bez mouky vám bude chutnat i s ovocem. Když budete kakaový korpus plnit šlehačkou, můžete na ni před svinutím nakrájet kousky čerstvých jahod, konzervovaných mandarinek (které jste nechali odkapat) nebo celé čerstvé maliny. Kombinace s tímto ovocem je opravdu bezkonkurenční!

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 15. 3. 2023 09:13 Nahlásit obsah