Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete

Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete Zdroj: Shutterstock

Přemýšlíte, co s úrodou jahod? Připravte si z těchto sladkých červených plodů něco dobrého. Že máte málo času? Potom vyzkoušejte rychlovky z jahod například v podobě hrnkového koláče, nepečeného dezertu nebo zmrzliny. Tyto recepty z jahod jsou rychlé, snadné a chutnají výtečně.

Hrnkový koláč s jahodami

Máte chuť na něco sladkého, rychlého a pečeného? Připravte si hrnkový koláč s jahodami, který zvládnete, než řeknete švec, a po kterém se u vás doma zaručeně zapráší. Jak při přípravě tohoto báječného pečeného receptu z jahod postupovat?

Ingredience na těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 balíček cukru do pečiva

Ingredience na posypání:

  • čerstvé jahody dle potřeby
  • drobenka z cukru, másla a hrubé mouky

Postup:

Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady. Vzniklé těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem.

Těsto posypte pokrájenými nebo celými jahodami a rovnoměrně přidejte drobenku.

Hrnkový koláč s jahodami pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 30 minut.

Zdroj: Shutterstock Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort z piškotů, zakysané smetany a mascarpone je opravdu snadnou záležitostí, kterou zvládne každý. Připravte si kulatou formu na dort, do které střídavě vrstvěte kulaté piškoty, smíchané mascarpone se zakysanou smetanou v poměru 1:1 a plátky čerstvých jahod. Poslední vrstvou tohoto nepečeného jahodového dortu jsou opět jahody. Hotový nepečený jahodový dort nechte přes noc ztuhnout v lednici a následující den ráno si na něm můžete již pochutnávat. 

Jahodové smoothie

Co dále s úrodou jahod? Vyzkoušejte jahodové smoothie, které je opravdovou lahůdkou. Tuto rychlovku z jahod si můžete v mixéru připravit například v následujících kombinacích: 

  • čerstvé jahody, zralý banán a smetanový jogurt
  • jahody, banán, mléko a chia semínka
  • jahody, mandlové mléko a ananas
  • jahody, kokosové mléko, javorový sirup a vanilkový extrakt

Rychlá jahodová dřeň

Jahodová dřeň je opravdovou lahůdkou, kterou mnozí z nás milují už od dětství. Z čerstvých jahod si ji přitom připravíte velmi rychle a jednoduše. Jak na to? Čerstvé jahody umyjte, odstopkujte a v misce je důkladně pomačkejte vidličkou. K pomačkaným jahodám postupně přidávejte cukr, dokud nebude tato směs sladká podle vašich představ. K ozvláštnění chuti můžete přidat také moučkový cukr. Jahodovou dřeň dejte zamrazit a následně si na ní můžete již pochutnávat.

Zdroj: Shutterstock Jahodové řezy s želatinou

Chcete si naopak z čerstvých jahod připravit složitější moučník, který vás však dostane svou výjimečnou lehkostí a chutí? Vaše chuťové buňky si oblíbí zejména jahodové řezy s želatinou. Jak si je udělat?

Ingredience na těsto:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 bílý jogurt
  • 3 vejce

Náplň:

  • 2 polotučné tvarohy
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru

Další ingredience: 

  • plátky jahod
  • červená želatina

Postup:

Ze všech surovin vytvořte těsto, které vylijte na plech vyložený pečicím papírem.

Po upečení a vychladnutí korpus potřete náplní z tvarohu, vajec a cukru. Na tuto náplň poklaďte jahody a na závěr dle návodu zalijte červenou želatinou.

Jahodové řezy se želatinou nechte ztuhnout v lednici. Následně je krájejte na kostičky a podávejte.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 22. 6. 2022 08:56 Nahlásit obsah