Uuups!

Ženy v nesnázích

Je nám líto, ale požadovaná stránka nebyla nalezena.

Můžete zkusit také

Článek
Velikonoční hlavička s uzeným masem: Tento staročeský recept patří po generace k Velikonocům
Velikonoční hlavička s uzeným masem: Tento staročeský recept patří po generace k Velikonocům Na slavnostně prostřené tabuli našich předků nesměla o Velikonocích chybět velikonoční hlavička. Že vám název tohoto staročeského receptu něco říká? Ano, jde o lidové označení pro velikonoční nádivku. Pojďte si s námi tento tradiční velikonoční pokrm připravit přesně podle receptu našich předků.
Článek
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá Jidáše neboli jidášky patří k tradičnímu sladkému velikonočnímu pečivu. Chcete si je letos upéct také? Máme pro vás recept na nejlepší jidáše. Také vám dáme tipy, jak toto kynuté pečivo uplést, čím jej potřít a jak dlouho jej péct.
Článek
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí K tradičním pokrmům, které si můžete připravit během Velikonoc, patří také nádivka. Tradiční velikonoční nádivka je slaný pokrm, do kterého můžete přidat maso i jarní bylinky. Přinášíme recept na jednoduchou velikonoční nádivku s kopřivami, po které se u vás doma zaručeně zapráší. Také vám prozradíme, jak tento pokrm servírovat.
Článek
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích Přemýšlíte nad tím, co se zbylými vejci po Velikonocích? Ať už jste je všechny nerozdali koledníkům, nebo jste je zase vymrskali, nastal nejvyšší čas je zužitkovat. Velikonoční vajíčka vařená natvrdo můžete využít hned na několik způsobů. Velmi chutným receptem je vaječná tlačenka, která rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Tradiční máslový mazanec
Tradiční máslový mazanec Mazanec patří k velikonoční tradici téměř neodmyslitelně a na slavnostní tabuli by neměl chybět. A jestli ten správný recept na krásně vláčný bochánek teprve hledáte, máme pro vás jeden léty ověřený.
Článek
Staročeská pučálka patří k Velikonocům: Prozradíme, jak naklíčit hrách a jak udělat pučálku ve slané i sladké verzi
Staročeská pučálka patří k Velikonocům: Prozradíme, jak naklíčit hrách a jak udělat pučálku ve slané i sladké verzi Pučálka je staročeský postní pokrm, který se připravuje z naklíčeného hrachu. Nabobtnání hrachu se totiž lidově označovalo jako napučení. Naši předkové připravovali pučálku, o níž pocházejí první zmínky již z 15. století, zvláště o Velikonocích. Chtěli byste si na pučálce pochutnat i vy? Prozradíme vám, jak postupovat.
Článek
Velikonoční mandloví zajíčci
Velikonoční mandloví zajíčci Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí o počasí. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti.
Článek
Recept na plněný kuřecí řízek: Nejlepší, jaký jste kdy jedli
Recept na plněný kuřecí řízek: Nejlepší, jaký jste kdy jedli Milujete kuřecí řízky? Pokud chcete toto jídlo povýšit na hotovou delikatesu, máme pro vás tip. Tentokrát si k obědu připravte plněný kuřecí řízek, který chutná nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Receptů na plněný kuřecí řízek existuje celá řada. Vybrali jsme jeden z nich, kterému ty další rozhodně nemohou konkurovat.
Článek
Přírodní potravinářská barviva bez éček vyrobíte z ovoce i zeleniny. Upečte si a uvařte ve všech barvách duhy
Přírodní potravinářská barviva bez éček vyrobíte z ovoce i zeleniny. Upečte si a uvařte ve všech barvách duhy Moučníky, rolády, narozeninové dorty, makronky nebo cupcaky. Čím jsou barevnější a lahodí našemu oku, tím lépe. Jenže, proč bychom do nich měli dávat umělé potravinářské barviva, které nepříznivě ovlivňují zdraví? Zkuste raději použít přírodní barviva, které dokážou každé oko potěšit jasnými barvami. Které z nich můžete při pečení a vaření použít?
Článek
Čtenářka píše: Víte, jak udržet chuť a vůni koření? Papriku dejte k „ledu“
Čtenářka píše: Víte, jak udržet chuť a vůni koření? Papriku dejte k „ledu“ Gurmánský zážitek. Pod tím si každý představí možná trochu něco jiného. Někomu se vybaví luxusní večeře při svíčkách, někomu dávné jídlo z dětství, které podle rodinného receptu připravovala jeho babička. Ačkoliv kulisy se mění, všechny tyto nezapomenutelné chvíle spojuje to samé. Jedinečné chutě a vůně.
Článek
Velikonoce českých celebrit: Lucii Borhyovou prohnali koledníci, Monika Absolonová tradičně pekla ve velkém
Velikonoce českých celebrit: Lucii Borhyovou prohnali koledníci, Monika Absolonová tradičně pekla ve velkém K Velikonocům patří pečení mazance či beránka, barvení vajíček i pondělní pomlázka. Jak dokazují některé příspěvky na sociálních sítích, tyto jedinečné svátky si plnými doušky vychutnávaly také mnohé české celebrity. Kdo se plnou parou pustil do velikonočního pečení? A kdo si po Velikonočním pondělí rozhodně nesedne?
Článek
Kamila Nývltová napekla na Velikonoce 60 mazanců, 20 beránků a 225 cupcaků. S přehledem trumfla profesionální pekaře i cukráře
Kamila Nývltová napekla na Velikonoce 60 mazanců, 20 beránků a 225 cupcaků. S přehledem trumfla profesionální pekaře i cukráře Kamila Nývltová je nejen skvělou zpěvačkou, ale i výbornou pekařkou a cukrářkou. Že by se s přehledem uživila pečením sladkého cukroví i pečiva, dokázala také o letošních Velikonocích. Kamila Nývltová totiž napekla neuvěřitelných 60 mazanců, 20 beránků a 225 cupcaků. Tímto dechberoucím počinem se pochlubila i na svém Instagramu.
Článek
Recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta. Tento jednoduchý recept zvládne každý
Recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta. Tento jednoduchý recept zvládne každý Každým rokem přijíždí 11. listopadu svatý Martin na bílém koni. K tomuto dni se váže spousta tradic i oblíbených receptů včetně svatomartinských rohlíčků, které symbolizují právě podkovu koně svatého Martina. Chtěli byste si toto tradiční pečivo připravit v jednoduché verzi? Přinášíme recept na nekynuté svatomartinské rohlíčky z tvarohu.
Článek
Vláčný cuketový perník s marmeládou: Vyzkoušejte jednoduchý hrnkový recept
Vláčný cuketový perník s marmeládou: Vyzkoušejte jednoduchý hrnkový recept Cuketa je skvělá do slaných i sladkých receptů. Výborným moučníkem, který se vám doslova rozplyne na jazyku, je bezkonkurenčně cuketový perník. Vyzkoušejte následující hrnkový recept, pomocí kterého si rychle a snadno upečete nadýchaný a extra vláčný cuketový perník s marmeládou.