Třídenní polévkový detox, který vám pomůže s nadbytečnými kily a nastartuje metabolismus

Třídenní polévkový detox, který vám pomůže s nadbytečnými kily a nastartuje metabolismus Zdroj: Shutterstock.com

Před příchodem jara je potřeba náš organismus po dlouhé zimě pročistit. Nemusíte se však trápit drsnými dietami dlouhé měsíce. Vyzkoušejte tuto polévkovou očistu v průběhu tří dnů, kdy každý den ochutnáte jinou polévku a tělo obohatíte o důležité látky, které vám k pročištění těla a nastartování metabolismu pomohou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Brokolicová polévka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Voda 750 ml
Česnek 1 stroužek
Brokolice 500 g
Rukola 1 balení
Sůl a pepř dle chuti
Mrkvovo-zázvorová polévka
Mrkev 500 g
Cibule 1 ks
Zázvor 1 lžíce
Kuřecí vývar 700 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Olivový olej 3 lžíce
Sůl a pepř dle chuti
Čočková polévka
Mléko (nejlépe sójové) 250 ml
Čočka 450 g
Celer 60 g
Šalotka 60 g
Česnek 2 stroužky
Bramborový vývar 500 ml
Brambory 1 kg
Voda 3 l
Rajčata 200 g
Koriandr 1 lžička
Olivový olej 30 ml
Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1.

Brokolicová polévka: Česnek společně s cibulí nakrájejte najemno. Růžičky brokolice důkladně umyjte. Poté vezměte pánev s hlubším dnem, nalijte do ní olivový olej a nechte jej rozehřát. Na pánev přidejte česnek s cibulí, chvíli smažte a přidejte brokolici a nechte chvíli vše dusit. Přidejte vodu a počkejte, dokud nezačne vřít. Osolte, opepřete a nechte polévku na mírném ohni vařit 8 – 10 minut. Jakmile bude brokolice měkká, za pomoci tyčového mixéru polévku rozmixujte, přidejte najemno nakrájenou rukolu a znovu ještě promixujte, dokud vám nevznikne hladká krémová polévka.

2.

Mrkvovo-zázvorová polévka: Cibuli nakrájejte najemno a zázvor nastrouhejte na struhadle. Na pánvi rozehřejte olivový olej a poduste cibuli se zázvorem přibližně 5 minut. Mrkev nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli a zázvoru. Poté přidejte kuřecí vývar a nechte vše společně půl hodinky vařit. Jakmile mrkev změkne, za pomoci tyčového mixéru polévku rozmixujte. Následně přidejte smetanu, sůl a pepř. Poté polévku ještě na 5 minut povařte.

3.

Čočková polévka: Nejprve umyjte, uvařte a proceďte brambory. Bramborový vývar však nevylévejte, budete jej potřebovat. Celer, šalotku i česnek najemno nakrájejte. Vše osmažte na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte čočku, bramborový vývar a vše vařte 15 minut. Rajčata nakrájejte na plátky, přidejte je do polévky a vařte pár minut na mírném ohni, dokud nezměknou. Před přidáním sójového mléka do polévky jej zahřejte na 90°C. Polévku osolte, opepřete a přidejte nasekaný koriandr.

Autor:
Publikováno: 7. 2. 2018 09:04 Nahlásit obsah