Výroba majonézy tyčovým mixérem ze tří surovin: Hustou majonézu bez vajec uděláte za pár korun

Výroba majonézy tyčovým mixérem ze tří surovin: Hustou majonézu bez vajec uděláte za pár korun Zdroj: Shutterstock

Chtěli byste si připravit hustou majonézu bez vajec? Pokud jako hlavní ingredience zvolíte mléko, olej a sůl, je to velmi snadná a levná záležitost. Jak na to? Zvolte výrobu majonézy tyčovým mixérem a výsledek vás mile překvapí svou konzistencí i chutí.

Co potřebujete na hustou majonézu bez vajec? Pouhé 3 suroviny

  • 1 díl polotučného mléka
  • 2 díly řepkového oleje
  • sůl dle chuti

Zdroj: Shutterstock Postup na výrobu majonézy tyčovým mixérem

1. Zvlášť do nádob si připravte 1 díl polotučného mléka (například 75 mililitrů) a 2 díly řepkového oleje (například 150 mililitrů).

2. Polotučné mléko a řepkový olej nechte chvíli odstát. Abyste zvládli vyrobit hustou majonézu tyčovým mixérem, mléko a řepkový olej musí mít shodnou pokojovou teplotu.

3. Mléko a řepkový olej nalijte do vysoké šlehací nádoby a tuto směs osolte.

4. Připravte si tyčový mixér. Přístroj vsuňte až na dno do vysoké šlehací nádoby s mlékem a olejem a zapněte jej. 

5. Se zapnutým tyčovým mixérem pohybujte velmi pomalu směrem vzhůru zhruba 10 sekund. Díky tomuto postupu okamžitě vyrobíte hustou majonézu bez vajec, kterou můžete následně dle libosti využít jako studenou omáčku nebo k přípravě pokrmů ve studené kuchyni.

Zdroj: Shutterstock Domácí majonéza bez vajec: K čemu se hodí? 

Domácí majonézu bez vajec, kterou jste si připravili z oleje, mléka a soli, může používat jako klasickou studenou omáčku k hlavním jídlům. Je skvělá také do bramborového salátu či zeleninového salátu, využít ji můžete i na přípravu domácích svačinových salátů.

Z domácí majonézy bez vajec si lehce připravíte i chutnou domácí tatarku. Jak na to? Majonézu opepřete, přidejte do ní dle chuti plnotučnou hořčici, nadrobno nasekanou cibuli a najemno nastrouhanou nakládanou okurku. Takto připravenou domácí tatarku můžete rovněž dochutit nasekanou čerstvou petrželkou.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com, Jenzeny.cz
Autor:
Publikováno: 2. 2. 2023 13:22 Nahlásit obsah