Začala grilovací sezóna! 8 nekonvenčních tipů a triků pro grilování

Začala grilovací sezóna! 8 nekonvenčních tipů a triků pro grilování Zdroj: shutterstock.com

Jako každoročně v tuto dobu tu máme nástup léta, které s sebou přináší tradiční zábavu v podobě milovaného grilování. Jste vůbec na tuto sezónu dobře připraveni?

Ať už je to rodina, partner či přátelé pro které grilujete, vždy chcete působit jako profesionál, jenž přesně ví, co dělá. Jenže to může být mnohdy poměrně stresující, pokud jste bez nápadu, jak pojmout další grilování a hosté jsou v očekávání. Proto přinášíme 8 tipů a triků, díky kterým se pro vás grilování stane nápaditou a zábavnou činností.

Bylinky, koření a sůl

Zkuste jídlo neobvykle dochutit přímo při grilování. Vytáhne to lépe chuť a aroma. Navíc budete vypadat jako správný kulinář.

Cibulová očista

Vsadíme se, že tohle jste ještě nevyzkoušeli. Ale jakmile se tak stane, zamilujete si to. Vyčistěte svůj gril pomocí cibule hned potom, co skončíte s hodováním. Nejlépe, když bude ještě nahřátý. Cibuli můžete napíchnout třeba na vidličku.

Cedulky se jmény

Stále přemýšlíte, čí je to vlastně burger? Vyrobte nebo si kupte zapichovací štítky, na které jen posléze napíšete jméno příjemce. Je to efektivní a vynalézavé, opět bod pro vás.

Zdroj: shutterstock.com

Revize grilu

Ujistite se, že je celá soustava v pořádku, než se pustíte do grilování. Ušetříte se tak zbytečných nepříjemností. Zkontrolujte plynovou láhev, uhlí a další příslušenství. Vše bez problému? Pak hurá na věc.

Jablečný postřik

Možná to bude znít divně, ale proč tomu nedát šanci. Budete potřebovat jablečný džus (nejlépe stoprocentní) a nějaký ten rozprašovač. Pravidelným postřikem pak maso nabere na barvě, jemnosti a samozřejmě na chuti.

Zdroj: shutterstock.com

Banánový dezert

Tato chuťovka pozvedne vaši reputaci na úplně novou úroveň. Banán podélně rozřízněte, čímž z něj vytvoříte takovou kapsu. Do ní vložte čokoládu, marshmallow (nebo jiné cukrovinky) a spodní stranou položte na gril. Až bude hotovo, chuťové buňky budou jako v sedmém nebi!

Krevety na špejli

Přidejte do vašeho meníčka i trochu té exotiky a rozmanitosti. Hoďte na špejli třeba krevety, rybu, steak a zeleninu. Vaše servírování zase nabude kousek na prestiži.

Fólie jako protekce

Grilujte maso na hliníkové pečící fólii. Zabráníte tím odkapávání šťávy a úniku tuku do grilu. Jednoduché a účinné. 

Jaké jsou vaše oblíbené postupy při grilování? Napište nám do komentářů!

Autor:
Publikováno: 18. 6. 2018 15:16 Nahlásit obsah
Loading...