KATESCUISINE: Nejjednodušší čokoládový koláč na světě

KATESCUISINE: Nejjednodušší čokoládový koláč na světě

Osobně nejsem moc velký nadšenec do dezertů. Cukrárny nevyhledávám a ani nepotřebuji ke kávě nějaký ten dortík. Na tenhle dortík mám však chuť vždycky! Je to ten nejdokonalejší čokoládový koláč, není moc sladký a zároveň je natolik uspokojivý, že se zavděčíte každému, a budete ho mít během 15 minut hotový. A to je prostě pecka!

Na formu o průměru 26 cm budete potřebovat:

250 g libovolných sušenek – můžete použít Vaše oblíbené či domácí

80 g másla

500 ml smetany ke šlehání s obsahem tuku 33%

500 g 70% čokolády

Na ozdobu:

jahody

 

Postup:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2) Sušenky rozdrťte a důkladně je smíchejte s rozpuštěným máslem.

3) Vezměte formu a dno pokryjte sušenkovou směsí, kterou pořádně upěchujte.

4) Formu dejte do trouby a pečte 10 minut.

5) Mezitím připravte čokoládovou směs – do rendlíku nalijte smetanu a na středním stupni v ní rozpusťte čokoládu tak, aby se obojí spojilo v hladkou hustou směs. Mělo by to trvat 10 minut (stejně tak dlouho, jak se peče korpus).

6) Po 10 minutách vyndejte formu s korpusem z trouby a dejte ji na mřížku.

7) Korpus můžete hned zalít čokoládovou směsí.

8) Nechte zchladnout a poté formu dejte do lednice. Nejlépe přes noc.

9) Jednotlivé kousky koláče ozdobte jahodami.

TIP: Jahody můžete vyměnit za maliny či můžete vytvořit ovocnou omáčku, kterou lze ke koláči podávat, z malin, jahod či lesního ovoce.

ZA TENTO RECEPT DĚKUJEME BLOGERCE KAČCE Z BLOGU WWW.KATESCUISINE.CZ

Autor:
Publikováno: 15. 2. 2016 14:22 Nahlásit obsah
Témata: Recepty Čokoláda
Loading...