Kinder pingui: domácí recept

Kinder pingui: domácí recept

Super recept na tolik oblíbené Kinder pingui, které si lehce uděláte i vy sami doma. Kinder výrobky jsou jedinečné a jejich chuť je velmi oblíbená. Proto vám přinášíme recept na tuto oblíbenou pochoutku, zamilujete si jej.

Na přípravu budeme potřebovat:

1 hrnek mouky

1/2 hrnku másla

1/2 hrnku cukru krystal

1/2 hrnku mléka

2 vajíčka

150 g Nutelly

1 čajová lžička vanilkového cukru

1 plná lžíce kakaa

1 čajová lžička prášku do pečiva

Na přípravu krému:

700 ml smetany

100 ml mléka

4 plné lžíce cukru moučka

15 g želatiny

 

Na polevu 1:

50 g hořké čokolády

50 g mléčné čokolády

1 čajovou lžičku roztopeného másla

2 plné lžičky oleje

Na polevu 2:

100 ml smetany na šlehání

125 g hořké čokolády

1 plnou lžíci másla

Postup:

Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem. Přidáme olej, mléko, vanilku a Nutellu. Důkladně promícháme.

Postupně do vyšlehané hmoty přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na 2 části. Obě části nalijeme na moukou vysypaný plech a dáme péct do předem zahřáté trouby na 180 ˚C cca 12-15 minut pečeme.

Připravíme si krém. Želatinu vložíme do 150 ml mléka a necháme nasát. Nasátou ji smícháme se zbytkem mléka a pořádně zamícháme.

Smetanu vyšleháme spolu s mletým cukrem do pevné hmoty a přidáme nasátou želatinu.

Připravíme si polevu. Všechny ingredience na polevu 1 si dáme do hrnce a šleháme nad parou.

Jednu polovinu vyšlehaného krámu si naneseme na první plát korpusu. Nalijeme polevu 1 a dáme na ni vyšlehaný krém z kroku číslo 4. Zakryjeme druhým plátem korpusu a dáme na něho polevu 2, kterou jsme si připravili tak, že smetanu rozehřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a zamícháme na hladký krém.

Necháme odstát 2 hodiny v lednici, nakrájíme na řezy a podáváme!

Autor:
Publikováno: 16. 10. 2014 17:38 Nahlásit obsah