Rozkrojil bramboru a začal s ní přejíždět po grilovacím roštu. Je to naprosto geniální trik!

Někdy po zimě vytáhnete gril a je ve stavu, že byste raději šli do obchodu a koupili si nový. Chyba. Nepotřebujete ani speciální chemii a přesto se z ohavnosti vyloupne gril jako nový za pár minut...

První, co musíte vyřešit, je grilovací rošt. Pokud byste takto znečištěnou mřížku položili nad rozpálené uhlí, proměníte své grilování na závod s rakovinotvorným bujením. Starý odkapávající tuk se pálí ve velkém žáru a vrací se do masa. Je to nejen nezdravé, ale zároveň odporné a čerstvé suroviny tak naprosto ztrácí svoji chuť. 

Nejprve nahrubo očistěte špachtlí nebo ocelovým kartáčem obě strany mřížky. Dalším krokem je použití rozkrojené brambory. Přejíždějte jí po celé ploše vašeho roštu. To vám později usnadní mnoho komplikací během grilování jídel. Škrob z brambory totiž na kovu vytváří ochranný povlak, který zabraňuje přílišnému připalování a zároveň jej vyhlazuje od zbylých nečistot. Nemusíte tedy používat žádné chemické přípravky, které by mohly zanechávat na kovu nežádoucí látky...

Co na to říkáte? Napište nám do komentářů a pokud se vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli na Facebooku a ostatních sociálních sítích.

Publikováno: 20. 2. 2017 13:59 Nahlásit obsah