Tato šokující fakta o potravinách, které často tvoří součást vašeho jídelníčku, vás překvapí

Tato šokující fakta o potravinách, které často tvoří součást vašeho jídelníčku, vás překvapí Zdroj: Shutterstock.com

Věděli jste, že na Islandu se vyrábí pivo z velryb? Anebo že muškátový oříšek má ve větších dávkách halucinogenní účinky, a tudíž je v některých státech světa zakázán? Známe i další šokující fakta o potravinách, z nichž některé si často rádi dopřáváte!

1. Zelené papriky jsou nezralou verzí červených nebo žlutých paprik.

2. Používání muškátového oříšku je v Saudské Arábii zakázáno. Pohlíží se zde na něj jako na narkotikum s halucinogenními účinky.

3. Na rozdíl od banánů, jejichž vůně přitahuje komáry, je česnek skvělým přírodním repelentem.

Zdroj: Shutterstock.com

4. Karamel vynalezli Arabové. S oblibou ho žvýkaly ženy v harému.

5. Nejen Japonsko, ale i Nizozemí vyváží do světa stejné množství sójové omáčky.

Zdroj: Shutterstock.com 6. Islandské pivovary vyrábějí pivo z velryb.

7. Houby jsou více podobné lidem nežli rostlinám.

8. Rajčata lidé dlouho považovali za jedovatá. Byli totiž zmateni toxickými bramborovými plody, které vypadaly jako zelená cherry rajčata.

Zdroj: Pixabay.com 9. Starodávné kultury si všimly, že když rozkrojíte jablko svisle, lze v jeho polovině spatřit podobnost s ženským pohlavním ústrojím. A když jablko rozkrojíte vodorovně (snad každý z nás tak činí na Štědrý den), můžeme v jeho polovině vidět magický pentagram.

10. Chryzantéma je považovaná za jeden ze symbolů Japonska. Tato rostlina zde dokonce tvoří součást běžného jídelníčku.

11. Kokosová voda se často používá jako náhrada lidské krevní plazmy, protože je sterilní a má správnou hodnotu pH.

Zdroj: Shutterstock.com 12. Japonská zmrzlina má širokou škálu příchutí. Od kaktusové, chobotnicové a krabí přes příchuť pečených kuřecích křidélek až po příchuť koňského masa nebo buvolího jazyka.

13. Zelené brambory jsou jedním z nejčastějších důvodů otravy solaninem.

14. Lidské vlasy, štětiny a kuřecí peří často najdete mezi přísadami v chlebu.

15. I když nejde o jídlo: Víte, že některé rtěnky obsahují také rybí šupiny?

Autor:
Publikováno: 24. 11. 2017 09:00 Nahlásit obsah