Co se stane s vaším organismem, když sníte banán s tmavými skvrnami?

Co se stane s vaším organismem, když sníte banán s tmavými skvrnami? Zdroj: Shutterstock.com

Také milujete banány? Potom se vám už určitě stalo, že jste si dali přezrálý banán, který na sobě již měl tmavé skvrny. Co to pro nás znamená a jaký je rozdíl mezi konzumací standardně zralého banánu a toho přezrálého? Budete se divit.

Nebojte, nemusíte se bát, že byste si konzumací přezrálého banánu zadělávali na zdravotní problém. Spíše naopak. Jak je to možné?

Tím, jak banán zraje, mění se jeho obsah. Asi jste už slyšely, že zralé banány obsahují více cukru než ty nezralé. Je to pravda. Mimo to se v nich ale také zvyšuje obsah antioxidantů, které dokážou bránit vaše buňky před volnými radikály, zpomalit stárnutí a snížit riziko onemocnění srdce a infarktu.

FOTO: http://www.shutterstock.com

Tím to ale ani zdaleka nekončí. Banány s tmavými skvrnami na slupce produkují navíc látku zvanou TNF – je možné ji přeložit jako „tumor nekrotizující faktor“. O co se jedná? Tato látka dokáže bojovat proti rakovinotvorným buňkám a významně se podílí na posílení našeho imunitního systému. Současně bylo také prokázáno, že zvyšují tvorbu bílých krvinek.

Pokud tedy v obchodě na tyto přezrálé banány narazíte, nemusíte se jich už bát. Tyto banány jsou několikanásobně zdravější, než ty čistě žluté či nazelenalé.

FOTO: http://www.shutterstock.com

Máte rádi banány? Zařazujete je často do svého jídelníčku? Napište nám do komentářů.

Autor:
Publikováno: 15. 8. 2016 23:05 Nahlásit obsah
Loading...