Jak vyrobit domácí mandlové mléko?

Jak vyrobit domácí mandlové mléko?

Proč si doma vyrábět mandlové mléko? Je plné vitamínů, obsahuje minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík, ale zároveň málo tuků, cukrů, karbohydrátů, má málo kalorií a žádný cholesterol ani laktózu. Mnoho lidí na rostlinná mléka přechází z různých důvodů. Alergie na laktózu, veganství, vitariánství, ale i například překyselení organizmu, které je považováno v dlouhodobém hledisku, za jednu z největších hrozeb. Dlouhodobě překyselené vnitřní acidobazické prostředí totiž zapříčiňuje nárůst kvasinek a plísní, které mají za vinu například vznik rakovinových onemocnění a jiných závažných problémů.

A pokud vás tohle nepřesvědčilo, vyzkoušejte ho alespoň pro jeho skvělou chuť.

Jeho výroba je jednoduchá. Potřebujeme pouze 1 hrnek mandlí, 2 hrnky vody + vodu na namáčení a pak už každý podle chuti si může přidat cukr, javorový sirup, med, stévii, vanilku či esenci atd.

Galerie Jak vyrobit domácí mandlové mléko? Jak vyrobit domácí mandlové mléko? Prohlížet galerii
Autor:
Publikováno: 27. 5. 2015 15:52 Nahlásit obsah