Lékaři varují: Nedávejte svým dětem párky. Tady je důvod!

Lékaři varují: Nedávejte svým dětem párky. Tady je důvod! Zdroj: Shutterstock.com

Ve všech státech a především i u nás v České republice velmi oblíbená pochutina. Někteří z nás ji snídají, večeří a dokonce si ji dopřejí sem tam i jako svačinku s pořádnou dávkou kečupu nebo hořčice. Že nevíte, o čem je řeč? No přece o tolik oblíbených párcích!

Jedly je naše babičky, my a jedí je i naše děti, ale za touto na první pohled neškodnou lahůdkou se může skrývat opravdové nebezpečí. Nějakou chvíli se celkově o uzeninách mluvilo jako o velice škodlivé potravině, jenže jak to rychle přišlo, stejně rychle to vyšumělo a my si je dopřáváme ve stejném množství, ne-li víc. Pojďme se ale podívat na to, co se vlastně uvnitř takových párků skrývá.

Podle Livestrong, což je nezisková organizace, která pomáhá lidem s rakovinou, párky obsahují velmi vysoké procento tuku, také velké množství cholesterolu, mnoho soli a konzervačních látek, aby vydržely co nejdéle.

Zdroj: Shutterstock.com

strana 1 / 3
Autor:
Publikováno: 21. 1. 2017 11:25 Nahlásit obsah