To nejlepší pro naše zdraví? Zelené šťávy!

To nejlepší pro naše zdraví? Zelené šťávy! Zdroj: Shutterstock.com

Zelená šťáva je velmi populární nápoj pro detoxikaci celého těla. Je to také skvělý způsob, jak rychle absorbovat minerály z této zeleniny, bez jakýchkoliv pesticidů.

Při konzumaci některé zeleniny bychom měli být velmi opatrní, zvláště když máme problémy s trávením, trápí nás štítná žláza nebo ledvinové kameny. Naopak šťáva připravená z celeru, okurky a cukety je pro nás naprosto bezpečná a velmi výživná.

K mým nejoblíbenějším šťávám patří šťáva z listové zeleniny a to hlavně proto, že známá nutriční průkopnice Ann Wigmore, která tuto zeleninu pěstuje v přirozených podmínkách, objevila její vynikající výsledky, co se týče detoxikace organismu na mnoho let dopředu.

Osobně tuto zelenou šťávu piji od 17 let. Začala jsem pít denně 60ml čerstvé, organické šťávy z listové zeleniny a to po dobu několika měsíců, abych svůj organismus zcela pročistila. V pití této šťávy však pokračuji i nadále, protože má na mě velmi příznivé účinky. 

                                                                                   Foto: Shutterstock.com

A v čem je kouzlo této šťávy? Právě v chlorofylu, který listová zelenina obsahuje. Chlorofyl je extrémně zdravý pro naši krev, játra a patří mezi nejlepší očistné prostředky.

Čerstvě připravená šťáva z listové zeleniny také obsahuje řadu vitamínů, minerálů, aminokyselin a enzymů. Nejlepší z toho všeho je to, že na rozdíl od šťávy z brukvovité zeleniny, je šťáva z listové zeleniny prospěšná pro správnou funkci štítné žlázy.

Obsahuje listová zelenina také lepek?

Mnoho lidí si myslí, že když pšenice obsahuje lepek, tak i šťáva z listové zeleniny jej bude obsahovat, což je jen mýtus. Ty, co trpí celiakií, jistě potěším, tato šťáva je zcela bez lepku!

Nebudu vám nic nalhávat, chuť listové zeleniny je tak výrazná, že jsem ze začátku musela zadržovat dech, abych ji dokázala vypít, ale tím, že se výsledky u mě dostavily již po 10-20 minutách jsem i tuto překážu zvládla. Ale aby pití této šťávy bylo pro mě, a teď i pro vás, příjemnější, zkusila jsem smíchat listovou zeleninu s čerstvým zázvorem a citrónovou šťávou. Tyto dvě ingredience navíc, nejen že pomohou alespoň částečně zamaskovat silnou chuť zeleniny, ale také ještě zvýší její účinky.

                Foto: Shutterstock.com

Co budeme potřebovat:

  • 60ml čerstvé šťávy z listové zeleniny
  • 30ml čerstvé šťávy z citrónu (cca ½ citrónu)
  • 30ml čerstvé šťávy ze zázvoru

Šťávu ze všech ingrediencí získáme díky klasickému odšťavňovači. Budeme tedy potřebovat 60ml čerstvé šťávy z listové zeleniny, 30ml čerstvé šťávy z citrónu (cca ½ citrónu) a 30ml čerstvé šťávy ze zázvoru. Vše promícháme dohromady a ihned podáváme. Čerstvě připravenou šťávu bychom neměli dávat do lednice, ale vypít do 20 minut od jejího přichystání. Pokud ji budeme chtít pít vícekrát denně, vždy si ji připravte znovu a čerstvou.

Autor:
Publikováno: 13. 9. 2016 16:05 Nahlásit obsah
Loading...