Trápí vás nafouklé bříško? Vyvarujte se těmto nejčastějším chybám!

Trápí vás nafouklé bříško? Vyvarujte se těmto nejčastějším chybám! Zdroj: Shutterstock.com

Nafouklé břicho je často noční můrou mnoha žen. Ráno se vzbudíme, bříško máme krásně ploché, ale v průběhu dne jsme nafouklé jako balón. Ale ať děláme, co děláme, nafouklé bříško nechce zmizet.

Nejenom, že se s nafouklým břichem necítíme vůbec dobře, trápí nás křeče a bolesti. Ale i ty naše oblíbené upnuté šaty jsou tabu. Jestliže se tedy nadobro chcete nepříjemného nafouknutí zbavit, měly byste se vyvarovat těmto chybám:

Mnoho jídla

To pochopitelně neznamená, že bychom neměly jíst. Je to myšleno tak, že bychom měly celý den jíst průběžně, minimálně pět jídel za den. Největší chybou je nesnídat, dát si velkou porci oběda a pozdě večer opět velkou porci večeře. Nejenže nám tento zlozvyk přivodí ono nafouknuté břicho, ale i pár kilo navíc.

Krátké časové intervaly mezi jídly

Naopak ani časté jedení není tím nejlepší řešením. Správně bychom měly mezi jednotlivými jídly dělat 2–3 hodinové pauzy, určitě ne méně. Přísunem dalšího a dalšího jídla nedáváme tělu dostatek času na to, aby předešlé jídlo dokázalo strávit.

Zdroj: Shutterstock.com

Těsné oblečení

I přesto, že je to v dnešní době moderní, snažte se těsnému oblečení vyhýbat obloukem. Ať už to jsou upnuté kalhoty, sukně nebo i silonky, všechno nám stahuje pas a břicho, což vede k nafouklému bříšku.

Nevhodné kombinace jídel

Můžeme si myslet, že když se stravujeme zdravě, není možné udělat v něčem chybu. To je ovšem omyl! Nesprávná kombinace i zdravých jídel, může nadělat pěknou neplechu. Neměly bychom tedy kombinovat ovoce se zeleninou, ovoce s ořechy, bílkoviny se škroby a bílkoviny s ovocem.

Zdroj: Shutterstock.com

Perlivé vody

Ano, určitě jsou vody pro naše tělo prospěšné. Jen bychom se měly vyhýbat těm perlivým, pokud nechceme mít břicho jako balón. Rozumnější volbou v tomto případě je čistá neperlivá voda. Některým lidem ale chuť „obyčejné“ vody nemusí úplně sedět. V tom případě si její chuť můžete oživit citrónem, pomerančem nebo i mátou.

Autor:
Publikováno: 3. 11. 2016 12:52 Nahlásit obsah
Loading...