Kecka

Přispěvatelka

Autorovy příspěvky (8)

Článek
Citrónový koláč s jahodami
Citrónový koláč s jahodami Křehké máslové těsto, citronová náplň a šťavnaté jahody. Zkrátka recept, se kterým nešlápnete vedle.
Článek
Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy
Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto, že je lze různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.
Článek
Velikonoční mandloví zajíčci
Velikonoční mandloví zajíčci Pečení roztomilých malých zajíčků můžete nechat na poslední chvíli. Těsto umícháte v jediné misce, tak nějak mezi diskusí o počasí. Příprava je velmi jednoduchá, proto je skvělé do ní zapojit i malé děti.
Článek
Tradiční máslový mazanec
Tradiční máslový mazanec Mazanec patří k velikonoční tradici téměř neodmyslitelně a na slavnostní tabuli by neměl chybět. A jestli ten správný recept na krásně vláčný bochánek teprve hledáte, máme pro vás jeden léty ověřený.
Článek
Krémová polévka z barevné čočky, kroketa z čočky a bramborového pyré
Krémová polévka z barevné čočky, kroketa z čočky a bramborového pyré Luštěniny jsou potravinami budoucnosti. Jsou šetrné k přírodě a navíc - směle nahradí maso. Jsou proto doporučovány výživovými specialisty kvůli svému vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků. Dále obsahují vitamíny a minerály a jsou zdrojem vlákniny.
Článek
Žádná nuda. Rostlinná strava je trendy. Prim hrají luštěniny, nahradíte jimi maso a odlehčíte jídelníček
Žádná nuda. Rostlinná strava je trendy. Prim hrají luštěniny, nahradíte jimi maso a odlehčíte jídelníček Období půstu, zdraví a šetrnost vůči přírodě. To jsou hlavní důvody, proč stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. A nemusí jít vždy jen o exotiku. Právě naopak. Stále častěji i kuchaři ve vyhlášených restaurací čerpají z odkazu našich předků a vybírají suroviny, které byly využívány v našem prostředí po generace – luštěniny.
(2) Načíst více