Ledové kostky s ovocem a bylinkami jsou skvělé do koktejlů a limonád. Vytvořte je ve formách na led

Ledové kostky s ovocem a bylinkami jsou skvělé do koktejlů a limonád. Vytvořte je ve formách na led Zdroj: Shutterstock

Letní měsíce se nesou ve znamení domácích limonád a také alko a nealko koktejlů. Součástí těchto oblíbených nápojů je také led. Pokud si chcete tyto limonády a koktejly ještě více ozvláštnit, přidejte do nich ledové kostky s ovocem a bylinkami. Přinášíme návod, jak je ve formách na led vytvořit a jaké kombinace ovoce a bylinek jsou nejlepší.

Postup, jak vytvořit ledové kostky s ovocem a bylinkami

Výroba ledových kostek s ovocem a bylinkami je velmi jednoduchá záležitost. Jediné, co k tomu potřebujete, je forma na led, kousky ovoce, snítky bylinek, malý plastový trychtýř, voda, mraznička a několik hodin času.

Jak při přípravě těchto ledových kostek postupovat? Nachystejte si čistou formu na led, jednotlivé dílky naplňte kousky ovoce a vše zalijte pomocí trychtýře čistou vodou. Jednotlivé druhy ovoce, které vkládáte do forem na led, mezi sebou můžete dle libosti kombinovat. Některé ovoce zkuste doplnit také o bylinky.

Zdroj: Shutterstock Naplněnou formu na led v dalším kroku vložte do mrazničky. Po několika hodinách jsou již ledové kostky s ovocem a bylinkami hotové a vy je tak můžete využít dle vlastního uvážení.

Osvědčené kombinace ovoce a bylinek do forem na led

  • jahoda a borůvka nebo malina
  • jahoda a máta nebo bazalka nebo tymián
  • malina a borůvka
  • borůvka a levandule
  • meloun a máta
  • ostružina a máta
  • levandule a šťáva z čerstvého citronu
  • levandule a máta

Tip: Do forem na led můžete zamrazit také kombinaci okurky a máty. Do domácích limonád je tato neobvyklá kombinace zeleniny a bylinky opravdu bezkonkurenční. 

Zdroj: Shutterstock Tipy, jak používat ovoce zamražené v ledových kostkách

Pokud si ve formách na led zamrazíte ovoce, můžete jej následně použít různými způsoby. Ledové kostky s ovocem a bylinkami jsou skvělé do domácích limonád, ledových čajů a koktejlů. Také je v horkém létě můžete použít i k dochucení perlivé a neperlivé vody. Využijete je rovněž na přípravu ochucených ledových tříští, milkshaků nebo smoothies.

Zdroj: Myfussyeater.com, Blog.gardenuity.com, Vnannj.org, Theproducemoms.com
Autor:
Publikováno: 16. 6. 2023 10:13 Nahlásit obsah