Kategorie Recepty

Článek
Libečková sůl jako výborné dochucovadlo bez éček. Vyrobíte si ji jednoduše
Libečková sůl jako výborné dochucovadlo bez éček. Vyrobíte si ji jednoduše Libeček v kuchyni se používá jako aromatická bylinka k dochucování hlavních jídel i polévek. Jeho výrazná chuť se totiž vyrovná klasickému maggi, jenže je bez éček. Roste vám libeček na zahradě? Z této bylinky si můžete vyrobit libečkovou sůl, kterou lze coby dochucovadlo používat po celý rok. Jaký je recept?
Článek
Recept na kopřivový sirup za studena: Jaké má účinky a jak dlouho si na něm můžete pochutnávat?
Recept na kopřivový sirup za studena: Jaké má účinky a jak dlouho si na něm můžete pochutnávat? Kopřiva dvoudomá je oblíbenou bylinkou, ze které si můžete připravit celou řadu receptů. A to nejen čaj, nádivku, špenát nebo polévku. Zaručeně si oblíbíte také kopřivový sirup za studena. Máme pro vás recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Rychlé bebe řezy bez pečení: Tento nepečený moučník ze 3 ingrediencí si zamilujete
Rychlé bebe řezy bez pečení: Tento nepečený moučník ze 3 ingrediencí si zamilujete Máte chuť na něco sladkého ke kávě, ale nezbývá vám čas na pečení? Vyzkoušejte rychlé bebe řezy bez pečení, které máte hotové za několik minut. Tento nepečený moučník si snadno vyrobíte z pouhých tří ingrediencí, navíc nezatíží ani vaši peněženku. Máme pro vás recept na bebe řezy bez pečení, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Pampeliškový sirup za studena: Jak se dělá, na co je dobrý a jaké má účinky
Pampeliškový sirup za studena: Jak se dělá, na co je dobrý a jaké má účinky V dubnu a květnu jsou louky plné zářivě žlutých pampeliškových květů. Jakým způsobem je využít pro své zdraví? Připravte si pampeliškový sirup za studena, ve kterém zůstanou uchovány zdravotní výhody této bylinky. Prozradíme vám, jak se pampeliškový sirup za studena dělá, na co je dobrý a jaké má blahodárné účinky na zdraví.
Článek
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích
Recept na vaječnou tlačenku: Nejchutnější řešení, co s vajíčky po Velikonocích Přemýšlíte nad tím, co se zbylými vejci po Velikonocích? Ať už jste je všechny nerozdali koledníkům, nebo jste je zase vymrskali, nastal nejvyšší čas je zužitkovat. Velikonoční vajíčka vařená natvrdo můžete využít hned na několik způsobů. Velmi chutným receptem je vaječná tlačenka, která rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá
Recept na jidáše: Kdy se toto velikonoční pečivo peče, jak se plete a čím se potírá Jidáše neboli jidášky patří k tradičnímu sladkému velikonočnímu pečivu. Chcete si je letos upéct také? Máme pro vás recept na nejlepší jidáše. Také vám dáme tipy, jak toto kynuté pečivo uplést, čím jej potřít a jak dlouho jej péct.
Článek
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí
Velikonoční nádivka: Kdy se peče, co do ní patří a co se k ní jí K tradičním pokrmům, které si můžete připravit během Velikonoc, patří také nádivka. Tradiční velikonoční nádivka je slaný pokrm, do kterého můžete přidat maso i jarní bylinky. Přinášíme recept na jednoduchou velikonoční nádivku s kopřivami, po které se u vás doma zaručeně zapráší. Také vám prozradíme, jak tento pokrm servírovat.
Článek
Recept na kopřivovou polévku dvakrát jinak. Klasicky i jako krém
Recept na kopřivovou polévku dvakrát jinak. Klasicky i jako krém Kopřiva je vitaminy a minerály nabitá bylinka, která má největší sílu hlavně na jaře. Mladé kopřivy sbíraly časně zjara už naše babičky a prababičky a připravovaly si z nich nejen čaj. Zamilujete si například také recept na kopřivovou polévku, kterou si můžete připravit hned dvěma způsoby. A to klasicky nebo jako krém.
(218) Načíst více