Kategorie Recepty

Článek
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte Letošní houbová sezona je na svém vrcholu. Pokud jste nasbírali plné koše hub a jste přejedení houbových řízků či praženic, uchovejte si tyto báječné lesní plody do následujících měsíců. Můžete je sušit, mrazit, zavařovat i nakládat.
Článek
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky Červené šípky působí díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů proti chřipce a nachlazení. Dokážou také výborně posílit imunitu. Užívat je přitom nemusíte pouze ve formě čaje. Zkuste si pochutnat také na lahodném šípkovém sirupu. Jelikož šípková sezona opět klepe na dveře, přinášíme vám recept na ten nejlepší šípkový sirup připravovaný za studena.
Článek
Chorvatský bramborový salát: Vyzkoušejte recept na odlehčenou verzi letního bramborového salátu
Chorvatský bramborový salát: Vyzkoušejte recept na odlehčenou verzi letního bramborového salátu Spousta Čechů jezdí do Chorvatska nejen kvůli nádhernému moři, přírodě či pamětihodnostem, některé láká také chorvatská kuchyně. Možná, že jste už také ochutnali lehký a svěží chorvatský bramborový salát. Na jeho báječnou chuť nemusíte pouze vzpomínat, připravte si jej podle následujícího receptu také doma.
Článek
Zdravý nápoj z melounu a okurky podporuje přirozenou detoxikaci těla, usnadňuje hubnutí a snižuje krevní tlak
Zdravý nápoj z melounu a okurky podporuje přirozenou detoxikaci těla, usnadňuje hubnutí a snižuje krevní tlak Okurka a vodní meloun patří k plodům, bez kterých si nedokážeme představit léto. Tato zelenina obsahuje víc než 90 procent vody, najdete v ní i vysoký podíl vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek. Meloun a okurka mají mimořádný přínos hlavně tehdy, když je budete konzumovat společně. Trefou do černého je následující zdravý a chutný nápoj.
Článek
Rajčata nakládaná ve vlastní šťávě: Na tento časově nenáročný recept potřebujete pouze jednu ingredienci
Rajčata nakládaná ve vlastní šťávě: Na tento časově nenáročný recept potřebujete pouze jednu ingredienci Přemýšlíte nad tím, jak co nejlépe zužitkovat úrodu rajčat, ale nechcete ztrácet čas jejich zdlouhavým zpracováním? Rajská jablíčka opravdu rychle zpracujete, když je naložíte ve vlastní šťávě. Díky následujícímu receptu, ke kterému potřebujete pouze jednu ingredienci, vám naložená rajčata vydrží v zavařovacích sklenicích dlouhé měsíce.
Článek
Domácí sirup z ostružin za studena: Nápoj, který vám bude po celý rok připomínat léto
Domácí sirup z ostružin za studena: Nápoj, který vám bude po celý rok připomínat léto Při procházce přírodou jste si jistě všimli, že dozrávají některé lahodné lesní plody. Kromě malin to jsou černomodré ostružiny, které jsou nadopované množstvím vitamínů a minerálů. Pokud vám nechutnají kupované sirupy z obchodu, můžete si z ostružin vyrobit vynikající domácí sirup. Bude nejen zdravý, ale nebude obsahovat ani jakoukoliv chemii.
Článek
Už jste ochutnala cuketové palačinky? Je to netradiční způsob, jak zužitkovat úrodu cuket
Už jste ochutnala cuketové palačinky? Je to netradiční způsob, jak zužitkovat úrodu cuket Smažená cuketa, cuketové bramboráky nebo cuketová buchta. A stále dokola. Už vás nebaví vařit z cukety pořád ty stejné recepty? Jelikož se už zanedlouho budete opět těšit z cuketové úrody, z této oblíbené zeleniny si můžete připravit velmi netradiční recept. Co říkáte na cuketové palačinky?
(649) Načíst více