Kategorie Recepty

Článek
Přírodní potravinářská barviva bez éček vyrobíte z ovoce i zeleniny. Upečte si a uvařte ve všech barvách duhy
Přírodní potravinářská barviva bez éček vyrobíte z ovoce i zeleniny. Upečte si a uvařte ve všech barvách duhy Moučníky, rolády, narozeninové dorty, makronky nebo cupcaky. Čím jsou barevnější a lahodí našemu oku, tím lépe. Jenže, proč bychom do nich měli dávat umělé potravinářské barviva, které nepříznivě ovlivňují zdraví? Zkuste raději použít přírodní barviva, které dokážou každé oko potěšit jasnými barvami. Které z nich můžete při pečení a vaření použít?
Článek
Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje
Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje Přemýšlíte, co dobrého byste si dali v průběhu podzimních měsíců k večeři? Chcete-li si pochutnat, pořádně se nasytit, a navíc se zahřát a doplnit potřebné vitamíny, připravte si krémovou polévku z pečené zeleniny. Její příprava je naprosto jednoduchá, ovšem výsledek stojí za to.
Článek
Domácí švestková povidla jako od babičky připravíte ze tří ingrediencí. Základem jsou švestky, cukr a ocet
Domácí švestková povidla jako od babičky připravíte ze tří ingrediencí. Základem jsou švestky, cukr a ocet Chcete si připravit opravdu poctivá švestková povidla, která s přehledem trumfnou ta kupovaná? Jelikož právě vrcholí sezona švestek, pusťte se do výroby této sladké domácí dobroty. Na domácí švestková povidla budete potřebovat pouhé tři základní suroviny. A to švestky, cukr a ocet. Ovšem výsledek bude naprosto dokonalý!
Článek
Okurková limonáda osvěží i v největších vedrech. Stačí přidat med, limetku a dokonalý letní nápoj je na světě
Okurková limonáda osvěží i v největších vedrech. Stačí přidat med, limetku a dokonalý letní nápoj je na světě Během letních měsíců, kdy teploměr ukazuje ke 30 stupňům Celsia, byste měli své tělo pravidelně hydratovat. Nemusíte sázet jen na čistou neperlivou vodu, skvěle vás osvěží i okurková limonáda. Jejím prostřednictvím doplníte nejen tekutiny, okurka jako taková totiž vašemu tělu přinese spoustu dalších zdravotních benefitů.
Článek
Kvašáky z okurek milovaly už naše babičky. Tato letní pochoutka je plná probiotických kultur
Kvašáky z okurek milovaly už naše babičky. Tato letní pochoutka je plná probiotických kultur Co s úrodou okurek? Nemusíte je pouze nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyrobte si z nich vynikající kvašáky. Jde konkrétně o konzervované okurky, které prošly mléčným kvašením. Na této lahůdce obsahující zdraví prospěšné probiotické kultury si pochutnáte už po sedmi dnech od jejího naložení.
(339) Načíst více