Kategorie Recepty

Článek
Jak vybrat sladký a chutný vodní meloun? Řiďte se osvědčenými triky farmářů
Jak vybrat sladký a chutný vodní meloun? Řiďte se osvědčenými triky farmářů Meloun je snad tím nejlepším letním osvěžením, které známe. Pokud si z obchodu chcete odnést celý vodní meloun, který je sladký a zralý tak akorát, mnohdy je to velký risk. Určitě se vám mnohokrát stalo, že koupený meloun byl nezralý, vodnatý či nahnilý. Řiďte se proto následujícími triky, díky kterým si vyberete ten nejlepší meloun ze všech.
Článek
Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant
Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant Máte chuť na krémovou zmrzlinu, ale nechcete hřešit, protože je v ní spousta kalorií? Od teď můžete mlsat bez výčitek. Vyrobte si domácí zmrzlinu podle návodu šéfkuchařky Faith Durant, která přišla se zdravým receptem obsahující pouze jednu ingredienci, a to zralý banán. Koho z nás by napadlo, že právě z banánu dostaneme vynikající jemnou zmrzku?
Článek
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky
Domácí sirupy za studena: Z bezu, máty nebo mateřídoušky Jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to. Řeč je o domácích sirupech připravovaných za studena, ze kterých si můžete v průběhu celého roku umíchat osvěžující domácí limonády. Právě teď nastal ideální čas ke sběru květu černého bezu nebo čerstvých lístků máty. Tak proč si z nich během chvíle nevykouzlit vynikající domácí sirup?
Článek
Známe to nejlepší letní osvěžení: Vyzkoušejte melounový nanuk, čerstvý ledový čaj a lehký ovocný salát
Známe to nejlepší letní osvěžení: Vyzkoušejte melounový nanuk, čerstvý ledový čaj a lehký ovocný salát Potřebujete se osvěžit během parných dnů, kdy teploměr šplhá až k tropickým teplotám? Přinášíme vám osvědčené recepty, které vám přinesou to pravé osvěžení i během vysokých teplot. Pochutnat si můžete třeba na nanuku z červeného melounu, jistě oceníte i čerstvý ledový čaj či lehký ovocný salát. Podle nás jde o to nejlepší letní osvěžení.
Článek
Libeček v kuchyni: Jako přírodní maggi do polévky nebo vynikající pesto
Libeček v kuchyni: Jako přírodní maggi do polévky nebo vynikající pesto Libeček byl ještě donedávna zapomenutou bylinkou, v současnosti se opět dostává na výsluní. Tato rostlinka výrazné chuti, kterou s oblibou pěstovaly na zahrádkách ještě naše babičky, je skvělá hlavně do polévek. Připravte si z ní výborné pesto nebo tekuté polévkové dochucovadlo, které se chutí vyrovná klasickému maggi.
Článek
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk
Květy černého bezu jinak: Připravte si z nich marmeládu nebo osvěžující nanuk Sezona černého bezu bude zanedlouho opět v plném proudu. Jistě máte ve zvyku dělat z těchto aromatických bílých květů úžasnou bezovou limonádu, sirup nebo smažit vynikající kosmatice. Jestli ale máte těchto pochoutek po krk, jistě uvítáte příjemnou změnu v podobě netradičního receptu. Vyzkoušejte třeba bezovou marmeládu, zmrzlinu nebo koláč.
Článek
Jak nahradit vejce při pečení? Zkuste chia semínka nebo jablečné pyré
Jak nahradit vejce při pečení? Zkuste chia semínka nebo jablečné pyré Že je pečení bez vajec prakticky nemožné? Opak je pravdou. I bez této základní suroviny si připravíte třeba báječné palačinky nebo bábovku. Následující tipy jistě využijete tehdy, když nemáte vajíčka zrovna po ruce, anebo když chcete ze stravy vyřadit všechny živočišné produkty. Které potraviny tedy spolehlivě nahradí vejce?
(639) Načíst více