Kategorie Recepty

Článek
Nejlepší domácí likéry: Na Vánoce si připravte karamelový, z ledových kaštanů i klasický vaječňák
Nejlepší domácí likéry: Na Vánoce si připravte karamelový, z ledových kaštanů i klasický vaječňák Poctivý domácí likér je nezbytnou součástí vánočních svátků stejně jako cukroví nebo kapr s bramborovým salátem. Pokud vám nechutná vaječný koňak prodávaný v obchodech, toto oblíbené vánoční pití si zkuste připravit z poctivých surovin doma. Kromě klasiky o Vánocích jistě oceníte domácí likéry v mnoha zajímavých obměnách.
Článek
Domácí vánoční nealkoholický punč: Jeho chuť i vůni si zamiluje celá rodina
Domácí vánoční nealkoholický punč: Jeho chuť i vůni si zamiluje celá rodina Za pár dnů opět přivítáme adventní čas, ke kterému neodmyslitelně patří také vánoční trhy s typickou vůní vánočního punče. Tento hřejivý nápoj si můžete v nealkoholickém provedení připravit také doma a pochutnat si na něm třeba i se svými dětmi. Jak na to?
Článek
Domácí mascarpone ze dvou surovin: Je levnější než kupované a dostane vás svou chutí
Domácí mascarpone ze dvou surovin: Je levnější než kupované a dostane vás svou chutí Mascarpone je jemný smetanový sýr, který tvoří základ tiramisu. Tato pochoutka se dále výborně hodí do dortů a přidává se i do slaných receptů. V české kuchyni však často mascarpone nahrazujeme levnější variantou, protože je zkrátka pro řadu z nás drahé. Věděli jste ale, že si můžete vyrobit domácí mascarpone, které vaši peněženku tolik nezatíží?
Článek
Zdobení medových perníčků: Přinášíme recepty na nejlepší polevy
Zdobení medových perníčků: Přinášíme recepty na nejlepší polevy Už za pár týdnů nás opět čeká pečení vánočního cukroví. Zavčas byste se měla pustit především do přípravy medových perníčků. Musíte je totiž nechat dostatečně odležet, aby vám do Vánoc nádherně změkly. Jak ale toto cukroví následně ozdobit? Přinášíme vám recepty na nejlepší polevy na perníčky, mezi kterými jednoznačně vítězí bílková a citronová.
Článek
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte Letošní houbová sezona je na svém vrcholu. Pokud jste nasbírali plné koše hub a jste přejedení houbových řízků či praženic, uchovejte si tyto báječné lesní plody do následujících měsíců. Můžete je sušit, mrazit, zavařovat i nakládat.
Článek
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky Červené šípky působí díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů proti chřipce a nachlazení. Dokážou také výborně posílit imunitu. Užívat je přitom nemusíte pouze ve formě čaje. Zkuste si pochutnat také na lahodném šípkovém sirupu. Jelikož šípková sezona opět klepe na dveře, přinášíme vám recept na ten nejlepší šípkový sirup připravovaný za studena.
Článek
Chorvatský bramborový salát: Vyzkoušejte recept na odlehčenou verzi letního bramborového salátu
Chorvatský bramborový salát: Vyzkoušejte recept na odlehčenou verzi letního bramborového salátu Spousta Čechů jezdí do Chorvatska nejen kvůli nádhernému moři, přírodě či pamětihodnostem, některé láká také chorvatská kuchyně. Možná, že jste už také ochutnali lehký a svěží chorvatský bramborový salát. Na jeho báječnou chuť nemusíte pouze vzpomínat, připravte si jej podle následujícího receptu také doma.
Článek
Zdravý nápoj z melounu a okurky podporuje přirozenou detoxikaci těla, usnadňuje hubnutí a snižuje krevní tlak
Zdravý nápoj z melounu a okurky podporuje přirozenou detoxikaci těla, usnadňuje hubnutí a snižuje krevní tlak Okurka a vodní meloun patří k plodům, bez kterých si nedokážeme představit léto. Tato zelenina obsahuje víc než 90 procent vody, najdete v ní i vysoký podíl vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek. Meloun a okurka mají mimořádný přínos hlavně tehdy, když je budete konzumovat společně. Trefou do černého je následující zdravý a chutný nápoj.
Článek
Rajčata nakládaná ve vlastní šťávě: Na tento časově nenáročný recept potřebujete pouze jednu ingredienci
Rajčata nakládaná ve vlastní šťávě: Na tento časově nenáročný recept potřebujete pouze jednu ingredienci Přemýšlíte nad tím, jak co nejlépe zužitkovat úrodu rajčat, ale nechcete ztrácet čas jejich zdlouhavým zpracováním? Rajská jablíčka opravdu rychle zpracujete, když je naložíte ve vlastní šťávě. Díky následujícímu receptu, ke kterému potřebujete pouze jednu ingredienci, vám naložená rajčata vydrží v zavařovacích sklenicích dlouhé měsíce.
(653) Načíst více