Kategorie Recepty

Článek
Domácí nutella se vám rozplyne na jazyku. Vyzkoušejte recept s lískovými oříšky i veganskou verzi bez ořechů
Domácí nutella se vám rozplyne na jazyku. Vyzkoušejte recept s lískovými oříšky i veganskou verzi bez ořechů Můžete se utlouct po lískooříškové nutelle? Dobrou zprávou je, že když vám dojde, nemusíte hned běžet do obchodu. Vyrobte si ji doma z několika základních ingrediencí. Výroba domácí nutelly vám zabere několik minut, ale výsledek bude nad očekávání dobrý. Přinášíme vám hned dva recepty na domácí nutellu, z nichž jeden je zcela bez ořechů.
Článek
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů Rebarbora se v posledních letech dostává v české kuchyni opět na výsluní. Dužnaté řapíky této rostliny, které mají specifickou chuť, můžete přidávat do buchet, koláčů či dezertů. Výborný je také jahodový džem obohacený o rebarboru. Víte ale, co vše rebarbora přináší vašemu zdraví?
Článek
Jahodový sirup za studena chutná v domácí limonádě i ředěný vodou. Jeho přípravu zvládne každý
Jahodový sirup za studena chutná v domácí limonádě i ředěný vodou. Jeho přípravu zvládne každý Jahodová sezona je opět tady. Všichni si chceme tohoto ovoce užít plnými doušky, a tak jej jíme čerstvé, připravujeme si z něj marmeládu nebo zmrzlinu. Jahody můžeme zkrátka zpracovat na různé způsoby. Už jste vyzkoušeli jahodový sirup za studena? Pokud ne, prozradíme vám, jak si jej připravit.
Článek
Jak správně zmrazit zeleninu: Barvu, chuť a konzistenci zachováte blanšírováním
Jak správně zmrazit zeleninu: Barvu, chuť a konzistenci zachováte blanšírováním Pěstujete si na své zahrádce či balkóně různé druhy zeleniny? Nebo sezonní zeleninu každým rokem nakupujete na farmářských trzích? Abyste si na těchto zdravých plodech mohli pochutnávat po celý rok, zkuste je ještě v čerstvém stavu zamrazit. Prozradíme vám, jak na to.
Článek
Udělat měkoučké a šťavnaté vepřové řízky je kumšt. Tajemstvím je výběr masa i správný postup při obalování
Udělat měkoučké a šťavnaté vepřové řízky je kumšt. Tajemstvím je výběr masa i správný postup při obalování Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se vám rozplývaly na jazyku, není to o tom pouze vepřové maso obalit v trojobalu a osmažit na rozpáleném oleji. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých vepřových řízcích, zkuste dodržovat hned několik zásad, kterými se řídily už naše babičky. Jaké je tedy tajemství tohoto lahodného pokrmu?
(563) Načíst více