Pečené brambory, jak je neznáte: Tajný trik našich babiček

Máte chuť na pečené brambory jako z restaurace, ale doma se vám je upéct nedaří? Nezoufejte a vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který v sobě ukrývá tajný trik našich babiček.
Ingredience
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjte a poté je nakrájejte na půlky či čtvrtky.
Nakrájené brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte je tak dlouho, dokud se na povrchu neobjeví bílá pěna.
Jakmile se pěna objeví, brambory sceďte.
Tajemství tohoto receptu tkví právě v oleji, který naneste na pečicí plech a takhle samotný jej vložte do trouby. Studený plech tedy vložte do studené trouby a zapněte ji na 160 °C.
Jakmile se trouba rozehřeje na požadovanou teplotu, plech vyjměte a vložte na něj přichystané brambory.
Můžete přidat grilovací koření či bylinky.
Plech s bramborami vraťte zpět do trouby a zvyšte teplotu na 200 °C. Brambory pečte tak dlouho, dokud nebudou zlatavé a křupavé.