Pečené brambory, jak je neznáte: Tajný trik našich babiček

Pečené brambory, jak je neznáte: Tajný trik našich babiček Zdroj: Shutterstock.com

Máte chuť na pečené brambory jako z restaurace, ale doma se vám je upéct nedaří? Nezoufejte a vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který v sobě ukrývá tajný trik našich babiček.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Brambory 1 kg
Sůl 1 lžička
Studená voda 2 l
Olej 500 ml

Postup přípravy

1.

Brambory důkladně omyjte a poté je nakrájejte na půlky či čtvrtky.

2.

Nakrájené brambory vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte je tak dlouho, dokud se na povrchu neobjeví bílá pěna.

3.

Jakmile se pěna objeví, brambory sceďte.

4.

Tajemství tohoto receptu tkví právě v oleji, který naneste na pečicí plech a takhle samotný jej vložte do trouby. Studený plech tedy vložte do studené trouby a zapněte ji na 160 °C.

5.

Jakmile se trouba rozehřeje na požadovanou teplotu, plech vyjměte a vložte na něj přichystané brambory.

6.

Můžete přidat grilovací koření či bylinky.

7.

Plech s bramborami vraťte zpět do trouby a zvyšte teplotu na 200 °C. Brambory pečte tak dlouho, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Autor:
Publikováno: 2. 7. 2020 14:19 Nahlásit obsah