Domácí koláčky ze šlehačkového těsta

Domácí koláčky ze šlehačkového těsta Zdroj: Shutterstock.com

Výborné a nadýchané koláčky z kynutého šlehačkového těsta vás nadchnou nejen pro svou vynikající chuť a vůni, ale i proto, že se vám bude s těstem dobře pracovat.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto
Sůl špetka
Droždí 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Mléko 100 ml
Smetana ke šlehání 200 ml
Hladká mouka 500 g
Majonéza 3 lžíce
Žloutky z vajíčka 2 ks
Cukr 6 lžiček
Rum 1 lžíce
Náplň
Žloutek 1 ks
Rozinky 1 balení
Moučkový cukr 2 lžíce
Citronová kůra 1 ks
Tvaroh 500 g
Drobenka
Sádlo 90 g
Hladká mouka 150 g
Moučkový cukr 90 g

Postup přípravy

1.

V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a uděláme kvásek.

2.

Ten smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.

3.

Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience smícháme dohromady.

4.

Z rozpuštěného sádla, mouky a cukru vypracujeme pomocí rukou drobenku.

5.

Z vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní.

6.

Následně je vyskládáme na plech, do každého uděláme důlek, vrch potřeme rumem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.

7.

Navrch nasypeme drobenku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dorůžová.

Publikováno: 24. 1. 2019 14:13 Nahlásit obsah