Domácí koláčky ze šlehačkového těsta
Výborné a nadýchané koláčky z kynutého šlehačkového těsta vás nadchnou nejen pro svou vynikající chuť a vůni, ale i proto, že se vám bude s těstem dobře pracovat.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Těsto
Sůl
špetka
Droždí
1 balení
Vanilkový cukr
1 balení
Mléko
100 ml
Smetana ke šlehání
200 ml
Hladká mouka
500 g
Majonéza
3 lžíce
Žloutky z vajíčka
2 ks
Cukr
6 lžiček
Rum
1 lžíce
Náplň
Žloutek
1 ks
Rozinky
1 balení
Moučkový cukr
2 lžíce
Citronová kůra
1 ks
Tvaroh
500 g
Drobenka
Sádlo
90 g
Hladká mouka
150 g
Moučkový cukr
90 g
Postup přípravy
1.
V teplém mléce rozpustíme cukr, přidáme droždí a uděláme kvásek.
2.
Ten smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.
3.
Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience smícháme dohromady.
4.
Z rozpuštěného sádla, mouky a cukru vypracujeme pomocí rukou drobenku.
5.
Z vykynutého těsta odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní.
6.
Následně je vyskládáme na plech, do každého uděláme důlek, vrch potřeme rumem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.
7.
Navrch nasypeme drobenku a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dorůžová.