Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte

Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte Zdroj: Shutterstock

Řešíte v tuto chvíli, jak nejlépe zpracovat houby? Pokud jste již přejedení houbových řízků a smaženic, zavařte si nalezené houby na zimu. Nemusíte je však nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyzkoušejte báječnou houbovou směs na topinky. Pokud si tuto dobrotu zavaříte na zimu, zaručujeme, že rozhodně neprohloupíte.

Houbová směs na topinky - suroviny

  • 1 kilogram hřibovitých hub
  • 750 gramů cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 2 rajské protlaky
  • 1 ostrý kečup
  • 1 jemný kečup
  • 2 hlavy česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • chilli dle chuti
  • 1 lžička celého kmínu
  • pepř a sůl na dochucení

Příprava houbové směsi na topinky krok za krokem

1. Hřiby na topinkovou směs očistěte, omyjte a nakrájejte najemno (nebo pomelte v mlýnku na maso). Tuto houbovou směs následně povařte v osolené vodě zhruba 3 minuty. 

2. Cibuli nakrájejte najemno, osmahněte dorůžova na vepřovém sádle a následně k ní přidejte scezeného houby. 

3. K cibuli a houbám zamíchejte zbývající přísady. Tedy rajský protlak, kečup, chilli, česnek, sladkou papriku, kmín, pepř a sůl. Houbovou směs na topinky vařte dalších 10 minut a poté odstavte.

4. Hotovou houbovou směs na topinky plňte do čistých zavařovacích sklenic, které pevně zavíčkujte. Topinkovou směs následně zavařujte při 90 stupních Celsia zhruba 45 minut.

Zdroj: Shutterstock Nejlepší houbová směs na topinky: S čím vám zachutná

Jak už samotný název napovídá, zavařená houbová směs je nejlepší na topinky osmažené na sádle a potřené česnekem. Pokud vyzkoušíte tuto kombinaci, dostanete se přímo do gurmánského nebe. Houbovou směs na topinky však můžete zamíchat také do teplých těstovin nebo jíst k masu a rýži.

Zdroj:  Kde rostou | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 22. 9. 2022 10:46 Nahlásit obsah