Kategorie Houby

Článek
Potraviny, které se po opětovném zahřátí změní na nebezpečné. Pozor na ně
Potraviny, které se po opětovném zahřátí změní na nebezpečné. Pozor na ně Vaříte na více dnů dopředu, anebo si rádi dáte k večeři to, co bylo k obědu? Věděli jste však, že některé potraviny při opětovném ohřívání uvolňují toxické látky, které jsou pro nás nebezpečné?
Článek
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte Chutnou paštiku připravíte nejen z masa, ale také z hub. Houbová paštika patří k pochoutkám, která vás překvapí svou báječnou chutí. Co je ještě větší bonus, můžete si ji zavařit na zimu. Máme pro vás recept na houbovou paštiku ve veganské verzi, po které se u vás doma jenom zapráší.
Článek
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce Houbařská sezona je v plném proudu. Pokud také nosíte z lesa plné košíky hub, uchovejte si svou bohatou sklizeň na chladnější měsíce. Klasikou, která nezklame, jsou nakládané houby ve sladkokyselém nálevu. Přinášíme osvědčený recept, do kterého můžete přidat i cibuli nebo červenou papriku.
Článek
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept Už jste někdy jedli houbový tatarák? Rozhodně stojí za vyzkoušení, protože má báječnou chuť! Přinášíme osvědčený recept na houbový tatarák, který je nejlepší na očesnekovaných topinkách. Jak jej tedy udělat?
Článek
Proč nesušit babky neboli hřiby žlutomasé? Vystavujete se zdravotnímu riziku
Proč nesušit babky neboli hřiby žlutomasé? Vystavujete se zdravotnímu riziku Narazili jste při houbaření na babky neboli hřiby žlutomasé? Zvláště na mladých hlavičkách si pochutnáte v polévce nebo houbovém guláši. Můžete si je také usmažit v trojobalu, ale rozhodně je nesušte. Přesně z jakého důvodu byste babky neboli hřiby žlutomasé neměli rozhodně sušit? V ohrožení může být vaše zdraví.
Článek
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr Našli jste obří pýchavku neboli vatovec obrovský? Nejlepší z této houby, která patří k největším v ČR, jsou jednoznačně řízky. Přinášíme recept na řízky z pýchavky, který jste ještě nejedli a které rozhodně stojí za ochutnání. Do směsi, v níž budete pýchavku obalovat, totiž přidejte ještě strouhaný sýr.
Článek
Kde rostou houby aktuálně 2023: Mapa prozradí, kam vyrazit
Kde rostou houby aktuálně 2023: Mapa prozradí, kam vyrazit Houbová sezona 2023 odstartovala v plné parádě. Lidé na sociálních sítích se již začátkem června pyšnili fotkami plných košíků s hřiby, křemenáči, kozáky či kováři. Chcete si i vy letos splnit svůj houbařský sen? V tom případě byste měli dopředu vědět, kde rostou houby aktuálně ve vašem okolí. Jak to zjistit?
Článek
Zemřel nestor české mykologie Zdeněk Pouzar. Bylo mu 91 let
Zemřel nestor české mykologie Zdeněk Pouzar. Bylo mu 91 let Česká i světová mykologie přišla o jednu z nejvýznamnějších osobností. Ve věku 91 let zemřel v neděli 4. června 2023 Zdeněk Pouzar. O úmrtí tohoto světově proslulého českého mykologa a botanika informoval Výbor České vědecké společnosti pro mykologii.
(15) Načíst více