Kategorie Houby

Článek
Sledujte růst hřibů smrkových v přímém přenosu. Za jak dlouho z nich budou výstavní kousky?
Sledujte růst hřibů smrkových v přímém přenosu. Za jak dlouho z nich budou výstavní kousky? Čeští houbaři zažívají v současné době doslova žně. Patříte také k vášnivým milovníkům hub? Možná, že vás zaujme originální počin, díky kterému můžete i z pohodlí domova sledovat růst houby. Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, jak rychle roste takový hřib smrkový, máte unikátní možnost vidět vše online na vlastní oči.
Článek
Jak správně sušit houby? Aby vám nezplesnivěly, vyzkoušejte triky našich babiček
Jak správně sušit houby? Aby vám nezplesnivěly, vyzkoušejte triky našich babiček Nasbírali jste plný košík hub? Teď je na řadě, abyste je zpracovali. Čerstvé houby můžete dát do polévky nebo omáčky. Aby se vaše chuťové pohárky mohly z vašich houbařských úspěchů těšit dlouhou dobu, zbytek hub si nasušte. Při sušení se řiďte zkušenostmi našich babiček, díky kterým vám sušené houby vydrží až několik let.
Článek
Kam na houby? Houbařská sezona 2020 odstartovala už v červnu, těšte se na plné košíky
Kam na houby? Houbařská sezona 2020 odstartovala už v červnu, těšte se na plné košíky Teplé a vlhké počasí letošního června houbám doslova přeje. Chcete si také z lesa odnést košík plný pravých hřibů, křemenáčů či kozáků, ale nevíte, kam vyrazit? Pokud se houbám na vašem osvědčeném místečku ještě nedaří, poradíme vám, kde si zahoubařit.
Článek
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte Letošní houbová sezona je na svém vrcholu. Pokud jste nasbírali plné koše hub a jste přejedení houbových řízků či praženic, uchovejte si tyto báječné lesní plody do následujících měsíců. Můžete je sušit, mrazit, zavařovat i nakládat.
Článek
Potraviny, které se po opětovném zahřátí změní na nebezpečné. Pozor na ně!
Potraviny, které se po opětovném zahřátí změní na nebezpečné. Pozor na ně! Jen v málokterých rodinách se každý den vaří dvě teplá jídla. Ve většině případů si k večeři ohříváme jídlo od oběda anebo si také připravujeme jídlo na více dnů dopředu. Věděli jste však, že některé potraviny při opětovném ohřívání uvolňují toxické látky, které jsou pro nás nebezpečné?