Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte
Chutnou paštiku připravíte nejen z masa, ale také z hub. Houbová paštika patří k pochoutkám, která vás překvapí svou báječnou chutí. Co je ještě větší bonus, můžete si ji zavařit na zimu. Máme pro vás recept na houbovou paštiku ve veganské verzi, po které se u vás doma jenom zapráší.
Recept na houbovou paštiku: Co vše potřebujete?
- 1 kilogram tvrdších hub (například hřibů)
- 150 gramů červené papriky (kapie)
- 150 gramů žluté papriky
- 250 gramů mrkve
- 200 gramů cibule
- 300 až 400 mililitrů slunečnicového oleje
- sůl, pepř a případně chilli dle chuti
Příprava houbové paštiky krok za krokem
1. Houby očistěte, nakrájejte na kostičky a vařte 15 minut do měkka v osolené vodě. Houby následně slijte a umelte na masovém mlýnku.
2. Cibuli nakrájejte na malé kostičky, nastrouhejte najemno mrkev a červené a žluté papriky rozemelte na masovém mlýnku.
3. V dalším kroku na oleji osmahněte cibulku, přidejte k ní nastrouhanou mrkev a pomleté papriky. Vše v krátkosti na oleji opečte a následně do směsi přidejte také pomleté houby.
4. Základ na houbovou paštiku dle chuti osolte a opepřete. Pokud chcete paštiku ostřejší, můžete do ní přidat také chilli.
5. Hotovou houbovou paštiku plňte do čistých sklenic, které zavíčkujte a následně zavařujte 40 minut při 80 stupních Celsia.
Zavařená houbová paštika chutná s bílým pečivem i topinkami
Recept na zavařenou houbovou paštiku je opravdu delikátní záležitost. Jakým způsobem si na ní můžete během roku pochutnávat? Skvělá je zejména v kombinaci s čerstvým bílým pečivem. Dokonale ladí také s topinkami nebo opečenými toasty.
Zdroj: Kde rostou | Facebook.com