Kategorie Recepty z hub

Článek
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte Chutnou paštiku připravíte nejen z masa, ale také z hub. Houbová paštika patří k pochoutkám, která vás překvapí svou báječnou chutí. Co je ještě větší bonus, můžete si ji zavařit na zimu. Máme pro vás recept na houbovou paštiku ve veganské verzi, po které se u vás doma jenom zapráší.
Článek
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce Houbařská sezona je v plném proudu. Pokud také nosíte z lesa plné košíky hub, uchovejte si svou bohatou sklizeň na chladnější měsíce. Klasikou, která nezklame, jsou nakládané houby ve sladkokyselém nálevu. Přinášíme osvědčený recept, do kterého můžete přidat i cibuli nebo červenou papriku.
Článek
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept Už jste někdy jedli houbový tatarák? Rozhodně stojí za vyzkoušení, protože má báječnou chuť! Přinášíme osvědčený recept na houbový tatarák, který je nejlepší na očesnekovaných topinkách. Jak jej tedy udělat?
Článek
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr Našli jste obří pýchavku neboli vatovec obrovský? Nejlepší z této houby, která patří k největším v ČR, jsou jednoznačně řízky. Přinášíme recept na řízky z pýchavky, který jste ještě nejedli a které rozhodně stojí za ochutnání. Do směsi, v níž budete pýchavku obalovat, totiž přidejte ještě strouhaný sýr.
Článek
Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte
Nejlepší houbová směs na topinky: Zavařte si tuto dobrotu na zimu a neprohloupíte Řešíte v tuto chvíli, jak nejlépe zpracovat houby? Pokud jste již přejedení houbových řízků a smaženic, zavařte si nalezené houby na zimu. Nemusíte je však nakládat do sladkokyselého nálevu. Vyzkoušejte báječnou houbovou směs na topinky. Pokud si tuto dobrotu zavaříte na zimu, zaručujeme, že rozhodně neprohloupíte.
Článek
Ryzec smrkový patří k nejchutnějším houbám. Poznáte jej podle oranžového mléka a připravíte si z něj spoustu receptů
Ryzec smrkový patří k nejchutnějším houbám. Poznáte jej podle oranžového mléka a připravíte si z něj spoustu receptů Ryzec smrkový, který najdete v lesích až do listopadu, se řadí k opomíjeným houbám, které sbírá jenom málokdo. Přitom jde o houbovou delikatesu, jejíž chuť je neskutečná. Prozradíme vám, jak ryzec smrkový poznáte, jaké recepty si z něj připravíte a také jak jej můžete zpracovat na zimu.
Článek
Houbový pekáček: Recept, který vás dostane svou chutí i jednoduchou přípravou
Houbový pekáček: Recept, který vás dostane svou chutí i jednoduchou přípravou Přemýšlíte nad tím, co uvařit z hub? Takové hřiby a suchohřiby nepatří pouze do bramboračky, kulajdy nebo houbové omáčky. Kromě smažených hlaviček a praženice si z nich zkuste připravit i báječný houbový pekáček. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu. Zaručujeme, že si jeho chuť zamilujete!
Článek
První jarní houby rostou už v březnu. Sbírat by je ale měli zkušení houbaři
První jarní houby rostou už v březnu. Sbírat by je ale měli zkušení houbaři Patříte k zapáleným houbařům? V tom případě vás potěší, že první jarní houby můžete v lese najít už v březnu. Jarní houby však sbírejte pouze tehdy, pokud jste si jejich druhem opravdu jistí. Které houby tedy rostou v březnu a jsou jedlé a zároveň velmi chutné?
Článek
Recepty z václavek: Vyzkoušejte václavkový guláš nebo falešnou dršťkovou polévku
Recepty z václavek: Vyzkoušejte václavkový guláš nebo falešnou dršťkovou polévku Václavky patří k oblíbeným podzimním houbám. Pokud jste si jich nasbírali plný koš, připravíte z nich spoustu vynikajících receptů. Chutnat vám bude zaručeně guláš z václavek nebo falešná dršťková polévka. Václavky však musíte dostatečně tepelně zpracovat, neboť jsou zasyrova jedovaté.
(2) Načíst více