Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept

Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept Zdroj: Shutterstock

Už jste někdy jedli houbový tatarák? Rozhodně stojí za vyzkoušení, protože má báječnou chuť! Přinášíme osvědčený recept na houbový tatarák, který je nejlepší na očesnekovaných topinkách. Jak jej tedy udělat?

Houbový tatarák si připravte ze směsi hřibů

Přinesli jste si z lesa houby a přemýšlíte, jak je zpracovat? Pokud jste nalezli hřiby, suchohřiby, kozáky či křemenáče, můžete se pustit do přípravy houbového tataráku. Tato pochoutka je totiž nejlepší ze směsi několika druhů hřibů. Chutnat vám bude i z jednoho druhu houby, zejména hřibu dubového.

Zdroj: Pixabay

Recept na houbový tatarák

Připravit houbový tatarák je velmi jednoduchá záležitost. Než se ale pustíte do vaření, nachystejte si nejprve všechny potřebné suroviny. Co vše tedy na recept na houbový tatarák potřebujete?

  • 300 gramů čerstvých očištěných hub
  • 3 utřené stroužky česneku
  • 1 střední cibuli nakrájenou nadrobno
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • 1 lžíci jemného (příp. ostrého) kečupu
  • 1 lžíci worcestrové omáčky
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 1 syrový žloutek
  • sůl a mletý pepř dle chutí
  • 1 lžíci řepkového oleje

Příprava houbového tataráku krok za krokem

Očištěné a omyté houby nakrájejte na kostičky a osmahněte ze všech stran na řepkovém oleji. Houby podlijte vodou a duste dalších 20 minut. Nakonec nechte vodu zcela vypařit. Podušené houby odstavte a nechte vychladnout.

V misce smíchejte utřený česnek s pokrájenou cibulí, hořčicí, kečupem, worcestrem, sójovou omáčkou a mletou paprikou. Do této směsi vmíchejte vychladnuté houby a vše dle chuti osolte a opepřete. Do hotového houbového tataráku můžete (ovšem nemusíte) vmíchat také syrový žloutek nebo do něj přidat feferonku.

S čím je houbový tatarák nejlepší?

Houbový tatarák vám bude zaručeně chutnat na topince, kterou si dostatečně očesnekujte. Tato lahůdka z hub je také báječná na opečeném toastu. Aby byl na houbový tatarák na topince pěkný pohled, můžete jej rovněž dozdobit čerstvou petrželkou nebo pokrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com

Autor:
Publikováno: 18. 9. 2023 09:46 Nahlásit obsah