Kategorie Sezonní recepty

Článek
Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete
Rychlovky z jahod: Přinášíme tipy na recepty z jahod, které jsou rychlé, snadné a jejichž chuť si zamilujete Přemýšlíte, co s úrodou jahod? Připravte si z těchto sladkých červených plodů něco dobrého. Že máte málo času? Potom vyzkoušejte rychlovky z jahod například v podobě hrnkového koláče, nepečeného dezertu nebo zmrzliny. Tyto recepty z jahod jsou rychlé, snadné a chutnají výtečně.
Článek
Kosmatice: Smažené květy černého bezu, které chutnají nasladko i naslano
Kosmatice: Smažené květy černého bezu, které chutnají nasladko i naslano Kosmatice neboli smažené květenství černého bezu je vynikající sezonní záležitostí, kterou si letošní rok rozhodně nenechte ujít. Jelikož je již černý bez v plném rozkvětu, připravte si tuto staročeskou pochoutku, která vás osloví svou výjimečnou chutí. Jaký recept na kosmatice je ten nejlepší?
Článek
Recept na svatomartinské rohlíčky: Vyzkoušejte kynutou i nekynutou verzi i několik druhů náplně
Recept na svatomartinské rohlíčky: Vyzkoušejte kynutou i nekynutou verzi i několik druhů náplně K svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, se váže hned několik tradic. Kromě toho, že svatý Martin obvykle přijíždí na bílém koni, si v tento den můžete vychutnat také svatomartinskou husu nebo svatomartinské víno. A co si k tomu upéct i svatomartinské rohlíčky? Přinášíme recepty na tuto sladkou pochoutku, ověřené generacemi.
Článek
Svatomartinská husa: Jaká je tradice této pochoutky a jak na nejlepší recept
Svatomartinská husa: Jaká je tradice této pochoutky a jak na nejlepší recept Ke svátku svatého Martina, který každoročně slavíme 11. listopadu, se váže spousta tradic. Kromě toho, že by měl svatý Martin přijet na bílém koni, popíjíme svatomartinské víno a pochutnáváme si na svatomartinské huse s knedlíkem a se zelím. Chcete znát recept na nejlepší svatomartinskou husu? Máme jej pro vás.
Článek
Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou
Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou Chcete upéct svým dětem něco strašidelného na zub? Připravte jim báječně chutnající halloweenské sušenky s černým kakaem, zdobené klasickou bílkovou polevou jako na perníčky. Inspirujte se následujícím receptem na halloweenské sušenky, který bude mít ve vaší rodině jistě velkou odezvu.
Článek
Jak udělat křížaly? Základem receptu je správné sušení jablek
Jak udělat křížaly? Základem receptu je správné sušení jablek Jablka neodmyslitelně patří k podzimu. Pochutnávat si však nemusíte pouze na těchto plodech v syrovém stavu. Co si tak udělat křížaly? Sušené plátky jablek jsou nejen chutné, ale také vzhledem k vysokému podílu vlákniny velmi zdravé. Navíc je můžete chroupat u televize místo chipsů. Jak si tedy křížaly připravit?
Článek
Zavařené cuketové zelí: Připravte si skvělý recept na zimu
Zavařené cuketové zelí: Připravte si skvělý recept na zimu Přemýšlíte, jak zužitkovat cukety, které se vám urodily na zahrádce? Připravit si můžete spoustu slaných i sladkých receptů. Ochutnali jste již zavařené cuketové zelí? Tato zdravá pochoutka je snadná na přípravu, a tak se jí můžete zásobit na zimu. Máme pro vás ten nejlepší recept na zavařené cuketové zelí, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Článek
Cuketová směs na topinky: Zavařte si jedinečnou zásobu této pochoutky na zimu
Cuketová směs na topinky: Zavařte si jedinečnou zásobu této pochoutky na zimu Přemýšlíte, co s cuketami, které jste sklidili ze zahrady? Zpracujte je na zimu. Co si tak zavařit cuketovou směs na topinky, na které si budete moci pochutnat kdykoliv během zimních měsíců? Příprava cuketové směsi na topinky je jednoduchá a výsledek je delikátní. Přinášíme vám recept.
Článek
Recepty z václavek: Vyzkoušejte václavkový guláš nebo falešnou dršťkovou polévku
Recepty z václavek: Vyzkoušejte václavkový guláš nebo falešnou dršťkovou polévku Václavky patří k oblíbeným podzimním houbám. Pokud jste si jich nasbírali plný koš, připravíte z nich spoustu vynikajících receptů. Chutnat vám bude zaručeně guláš z václavek nebo falešná dršťková polévka. Václavky však musíte dostatečně tepelně zpracovat, neboť jsou zasyrova jedovaté.
(12) Načíst více