Kategorie Sezonní recepty

Článek
Jak správně sušit šípky: Přírodní vitaminy zachováte díky troubě i sušičce
Jak správně sušit šípky: Přírodní vitaminy zachováte díky troubě i sušičce V říjnu nastává vhodný čas na sběr šípků. Tyto červené plody vynikají vysokým obsahem vitaminu C i blahodárným vlivem na imunitu. Abyste čaj z šípků mohli popíjet celou zimu, měli byste si je nejprve nasušit. Při sušení šípků v troubě či sušičce dbejte na správnou dobu i teplotu, jedině tak zachováte v plodech co nejvíce přírodních vitaminů.
Článek
Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje
Krémová polévka z pečené zeleniny chutná skvěle. Dodá také vitaminy a zahřeje Přemýšlíte, co dobrého byste si dali v průběhu podzimních měsíců k večeři? Chcete-li si pochutnat, pořádně se nasytit, a navíc se zahřát a doplnit potřebné vitamíny, připravte si krémovou polévku z pečené zeleniny. Její příprava je naprosto jednoduchá, ovšem výsledek stojí za to.
Článek
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů
Rebarbora se vrací na výsluní. V české kuchyni je součástí stovky receptů Rebarbora se v posledních letech dostává v české kuchyni opět na výsluní. Dužnaté řapíky této rostliny, které mají specifickou chuť, můžete přidávat do buchet, koláčů či dezertů. Výborný je také jahodový džem obohacený o rebarboru. Víte ale, co vše rebarbora přináší vašemu zdraví?
Článek
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky
Šípkový sirup za studena: Je skvělý do limonád, na palačinky i jako poleva na moučníky Červené šípky působí díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů proti chřipce a nachlazení. Dokážou také výborně posílit imunitu. Užívat je přitom nemusíte pouze ve formě čaje. Zkuste si pochutnat také na lahodném šípkovém sirupu. Jelikož šípková sezona opět klepe na dveře, přinášíme vám recept na ten nejlepší šípkový sirup připravovaný za studena.